26. октобар – Официри Кфора на Јарињу о могућности снабдевања

ЛЕПОСАВИЋ – Припадници Кфора, који се налазе у бази изнад административног прелаза Јариње разговарали су данас са председником општине Лепосавић Бранком Нинићем о могућностима за снабдевање своје базе.
Нинић је, у изјави Танјугу, казао да су два официра америчког контингента Кфора, нешто око 11 сати, дошла до барикаде на путу ка Јарињу и тражила да разговарају са грађанима о могућностима за снабдевање базе.
На том месту се затекао и Нинић, који је пренео официрима, како је рекао, да се данас у Звечану одржава координациони састанак са представницима међународних мисија на којем ће бити речи о могућности слободе кретања транспортима Кфор за снабдевање својих јединица, као и ротацију.
Нинић је америчким официрима пренео став председника општина са севера Косова да се Кфору омогући слобода кретања за потребе снабдевања јединица, као и ротације војника.
Председници општина са севера Косова јуче су поновили да Кфор може добити слободу кретања, док Еулекс мора дати гаранције да неће превозити косовске царинике и радити на успостављању косовских институција.
Командант Кфора Ерхард Древс, међутим, захтева безусловну слободу кретања за све међународне мисије, како за Кфор, тако и Еулекс и све друге, као и све грађане Косова.
Протеклих дана Кфор није имао никакве активности на територији Лепосавића, већ је сва активност била усмерена на Зубин Поток.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *