24. oktobar – “Šta je Bogdanović hteo da kaže?”

Beograd — Šef poslaničke grupe Demokratsek stranke Srbije Miloš Aligrudić izjavo je da ne vidi ništa sporno u izjavama čelnika četiri opštine severa Kosova.

Aligrudić je Tanjugu rekao da se do sada mogao videti samo korektan stav i odnos predsednika opština sa severu Kosova prema vlastima i smatra da nije dobro da se “zvaničnici države na taj način javno obraćaju prema Srbima na Kosvu”.

On smatra da nije bilo osnova za izjavu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanović koji je, nakon sinoćnjeg sastanka kod predsednika Borisa Tadića, izjavio da politički lideri, predstavnici Srba sa severa Kosova jedno pričaju na sastanku s Predsednikom, drugo medijima, a treće narodu. 
On je kazao da je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić juče, nakon šastanka sa predsednikom Borisom Tadićem, dao korektnu izjavu u kojoj je naveo da su predstavnici Srba saslušali predsednika, da će uzeti u obzir ono što je on rekao i da će to preneti narodu na Kosovu.
“Oni su izneli svoj politički stav da je za njih neprihvatljivo ne samo da Euleks prevozi predstavnike institucija takozvane države Kosova na administrativne prelaze niti bilo kakvo delovanje u ostvarivanju Ahtisarijevog plana”, rekao je on i dodao da su to, inače, stavovi koje, kako je rekao, barem formalno deli vlada.
Aligrudić je pricizirao sumnju da je Bogdanović, možda, dobio zadatak ili ga je sam sebi dao zadatak da na taj način unosi razdor po tom pitanju što nije ni dobro ni koirsno.
On je dodao da izjava ministra Bogdanovića probođuje sumnju da postoje razlike između onoga što, kako je rekao, on priča na terenu, kada je na barikadama i ono što priča predsedniku države kada se nađe nasamo sa njim.

 

Jedan komentar

  1. Neverovatno je kako je zlo uvek isto i kako se služi istim već viđenim oprobanim metodama. Sve ovo smo videli za vreme Miloševića i mnogo se zbog tih nameštaljki i laži nervirali. Nisam mogla da poverujem da posle svega što smo doživeli decedesetih, danas moram da slušam još goru spodobu, nego što su bile Miloševićeve. Na pamet mi pada ženetina one budale i sve ono što je ona radila kako bi nas uništila. Danas je tu ovaj nepismeni “beograđanin”, koji se trudi da pravilno izgovori METOHIJA. Mora da mu je teško, jer je čovek nepismen, školu nije završio, jer nije bio sposoban, ali mu se posrećilo da takvi trebaju Tadiću, pa je on tu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *