24. октобар – “Шта је Богдановић хтео да каже?”

Београд — Шеф посланичке групе Демократсек странке Србије Милош Алигрудић изјаво је да не види ништа спорно у изјавама челника четири општине севера Косова.

Aлигрудић је Танјугу рекао да се до сада могао видети само коректан став и однос председника општина са северу Косова према властима и сматра да није добро да се “званичници државе на тај начин јавно обраћају према Србима на Косву”.

Он сматра да није било основа за изјаву министра за Косово и Метохију Горана Богдановић који је, након синоћњег састанка код председника Бориса Тадића, изјавио да политички лидери, представници Срба са севера Косова једно причају на састанку с Председником, друго медијима, а треће народу. 
Он је казао да је председник општине Зубин Поток Славиша Ристић јуче, након шастанка са председником Борисом Тадићем, дао коректну изјаву у којој је навео да су представници Срба саслушали председника, да ће узети у обзир оно што је он рекао и да ће то пренети народу на Косову.
“Они су изнели свој политички став да је за њих неприхватљиво не само да Еулекс превози представнике институција такозване државе Косова на административне прелазе нити било какво деловање у остваривању Ахтисаријевог плана”, рекао је он и додао да су то, иначе, ставови које, како је рекао, барем формално дели влада.
Алигрудић је прицизирао сумњу да је Богдановић, можда, добио задатак или га је сам себи дао задатак да на тај начин уноси раздор по том питању што није ни добро ни коирсно.
Он је додао да изјава министра Богдановића пробођује сумњу да постоје разлике између онога што, како је рекао, он прича на терену, када је на барикадама и оно што прича председнику државе када се нађе насамо са њим.

 

Један коментар

  1. Невероватно је како је зло увек исто и како се служи истим већ виђеним опробаним методама. Све ово смо видели за време Милошевића и много се због тих намештаљки и лажи нервирали. Нисам могла да поверујем да после свега што смо доживели децедесетих, данас морам да слушам још гору сподобу, него што су биле Милошевићеве. На памет ми пада женетина оне будале и све оно што је она радила како би нас уништила. Данас је ту овај неписмени “београђанин”, који се труди да правилно изговори МЕТОХИЈА. Мора да му је тешко, јер је човек неписмен, школу није завршио, јер није био способан, али му се посрећило да такви требају Тадићу, па је он ту…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *