Нова Европа или исламски калифат

У случају победе идеја за које се залаже Салвини јасно је да Европска унија неће бити више оваква каква јесте, да је можда неће ни бити или ће бити успостављена Европа уједињених суверених држава и народа, да ће бити прекинута владавина светске финансијске аристократије преко Европске централне банке

Иду избори за Европски парламент 26. маја, а „баук“ Матеа Салвинија, Марин ле Пен и Виктора Орбана кружи Европском унијом. У случају победе такозваних „десних снага“ уместо садашњих, такође такозваних, „левих“, победиће у ствари снаге које бране европски идентитет, европску цивилизацију, историју и културу, оне које бране државни суверенитет и национални опстанак, снаге које би могле да спасу Европу.

Такозвана европска левица која то није, јер је неолиберални травестит левице а самим тиме антилевица, демонизује ове снаге као „десницу“, иако је дихотомија левица–десница одавно мртва, као што је мртва и дихотомија комунизам–капитализам. Једина стварност у друштвеним односима данашњице је супротстављеност неолибералног света са империјалним и глобалним претензијама, и света социјалне правде, социјалних суверених држава које се могу остварити само у оквиру националних држава. Сукоб је на плану света плурализма као скупа националних различитости и језика, и скупа монокултуре и монојезичности данашње Европске уније и САД. Дакле, у случају победе „десних снага“ Европа ће се вратити себи, данашња Европска унија ће бити мртва категорија, а ићи ће се вероватно путем стварања уједињене Европе суверених народа засноване на историјским вредностима европске цивилизације и хришћанске етике.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *