Почетна / Вести / Главне Вучићеве поруке у Косовској Митровици: Не признајемо Косово, решење ни на видику!

Главне Вучићеве поруке у Косовској Митровици: Не признајемо Косово, решење ни на видику!

Председник Србије Александар Вучић поручио је са Трга цара Лаза у Косовској Митровици да ће и у добру и у злу увек бити уз српски народ на Косову и Метохији. Вучић се извинио грађанима Метохије што нису могли да дођу на овај скуп у Косовску Митровицу, јер су неки други све путеве блокирали, те обећао да ће следећи пут доћи у Бање.

„Хоћу да се извиним Србима из Метохије који нису могли да дођу на данашњи скуп, јер су неки други људи све путеве блокирали, палили гуме, дрва, шенлучили и пуцали из свог оружја и оруђа ваљда да још једном уплаше оне који живе на својим огњиштима, а ништа никоме нису узели“, рекао је Вучић на почетку обраћања у Косовској Митровици.

Захвалио се мештанима места Бање што су га чекали и припремали величанствен дочек.

„Немојте да мислите да је ово последњи пут да сам желео да дођем. Следећи пут ћу доћи у Бање“, поручио је он.

Такође је истакао да не треба мислити да ће то што се данас догодило наићи на једнодушну осуду оних који су учествовали у стварању „косовске државе“.

„Неће. Шта год да ураде то је њихово ’чедо‘. Опет ћемо бити једнако криви што нисмо имали довољно воде да угасимо оно што су упалили“, казао је он.

Вучић је казао да је наш посао да мењамо углед Србије у свету, променимо не само себе, већ и угао из којег се гледају ствари на Балкану.

Према његовим речима, у то је потребно уложити још много напора.

Он је рекао да „неки говоре да смо спремни и да морамо да признамо Косово до краја године.

„То је ноторна лаж.“

Вучић је додао да је идеја за будућност да сачувамо народ, своју земљу, мир и институције.

Циљ је, како је рекао, да успостављамо мостове помирења према Албанцима

„Хоћу да верујем да после векова сукобљавања имамо векове пријатељских односа са Албанцима. Преговараћемо до изнемоглости ако буде требало!“

„Неко ће некад у будућности морати да постигне споразум са Албанцима! Решење није на видику, надам се да ће бити за неких 10, 20 година!“, поручио је он.

Један коментар

  1. Avatar

    Kad se slegne euforija ostaje gorak ukus Vucicevog govora.Ne bi da nabrajam sve sta je on nama Srbima pripisao kao krivicu ,zarad nekakve iracionalne objektivnosti.Naravno da ima nase krivice.Pa mi smo se drznuli da se usprotivimo sili.No mene zanima od koga smo to mi Srbi izgubili rat ,kako rece vucic,pa treba da snosimo konsekvence za poraz.Ako smo izgubili od NATO,sta pregovaramo sa siptarima.Kad nestane NATO neskaje i kvazi drzave.Ako smo izgubili od siprara,sta trazi beli svet od nas.Gde to pise da smo mi izgubili rat.Ko je ovlastio vucica da iznosi takve stavove.Znam ja sa kome on ima posla .Znam da je on obecao i da su njemu obecali.Aman zar ne vidite da se to belom svetu i njihovim pulenima siptarima nista ne moze verovati.To je naprosto svet bez morala.Do kada cemo biti ovce za sisanje.

    5
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *