Glavne Vučićeve poruke u Kosovskoj Mitrovici: Ne priznajemo Kosovo, rešenje ni na vidiku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa Trga cara Laza u Kosovskoj Mitrovici da će i u dobru i u zlu uvek biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiji. Vučić se izvinio građanima Metohije što nisu mogli da dođu na ovaj skup u Kosovsku Mitrovicu, jer su neki drugi sve puteve blokirali, te obećao da će sledeći put doći u Banje.

„Hoću da se izvinim Srbima iz Metohije koji nisu mogli da dođu na današnji skup, jer su neki drugi ljudi sve puteve blokirali, palili gume, drva, šenlučili i pucali iz svog oružja i oruđa valjda da još jednom uplaše one koji žive na svojim ognjištima, a ništa nikome nisu uzeli“, rekao je Vučić na početku obraćanja u Kosovskoj Mitrovici.

Zahvalio se meštanima mesta Banje što su ga čekali i pripremali veličanstven doček.

„Nemojte da mislite da je ovo poslednji put da sam želeo da dođem. Sledeći put ću doći u Banje“, poručio je on.

Takođe je istakao da ne treba misliti da će to što se danas dogodilo naići na jednodušnu osudu onih koji su učestvovali u stvaranju „kosovske države“.

„Neće. Šta god da urade to je njihovo ’čedo‘. Opet ćemo biti jednako krivi što nismo imali dovoljno vode da ugasimo ono što su upalili“, kazao je on.

Vučić je kazao da je naš posao da menjamo ugled Srbije u svetu, promenimo ne samo sebe, već i ugao iz kojeg se gledaju stvari na Balkanu.

Prema njegovim rečima, u to je potrebno uložiti još mnogo napora.

On je rekao da „neki govore da smo spremni i da moramo da priznamo Kosovo do kraja godine.

„To je notorna laž.“

Vučić je dodao da je ideja za budućnost da sačuvamo narod, svoju zemlju, mir i institucije.

Cilj je, kako je rekao, da uspostavljamo mostove pomirenja prema Albancima

„Hoću da verujem da posle vekova sukobljavanja imamo vekove prijateljskih odnosa sa Albancima. Pregovaraćemo do iznemoglosti ako bude trebalo!“

„Neko će nekad u budućnosti morati da postigne sporazum sa Albancima! Rešenje nije na vidiku, nadam se da će biti za nekih 10, 20 godina!“, poručio je on.

Jedan komentar

  1. Kad se slegne euforija ostaje gorak ukus Vucicevog govora.Ne bi da nabrajam sve sta je on nama Srbima pripisao kao krivicu ,zarad nekakve iracionalne objektivnosti.Naravno da ima nase krivice.Pa mi smo se drznuli da se usprotivimo sili.No mene zanima od koga smo to mi Srbi izgubili rat ,kako rece vucic,pa treba da snosimo konsekvence za poraz.Ako smo izgubili od NATO,sta pregovaramo sa siptarima.Kad nestane NATO neskaje i kvazi drzave.Ako smo izgubili od siprara,sta trazi beli svet od nas.Gde to pise da smo mi izgubili rat.Ko je ovlastio vucica da iznosi takve stavove.Znam ja sa kome on ima posla .Znam da je on obecao i da su njemu obecali.Aman zar ne vidite da se to belom svetu i njihovim pulenima siptarima nista ne moze verovati.To je naprosto svet bez morala.Do kada cemo biti ovce za sisanje.

    5
    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *