Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

Фото: скриншот

Залажем се за разграничење са Албанцима, поручује председник Србије Александар Вучић.

 „Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима“, рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је посетио фабрику за прераду меса.„Имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада — то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема“, објаснио је председник Србије.

„Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас“, каже и примећује: „За танго је потребно двоје“.

Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају.

Казао је да за разлику од Тачија, Харадинаја, појединих западних представника и оних у домаћој јавности који све знају, „а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима“, не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио позицију Србије.

„Нисам неодговоран и нећу да излазим са ’величанственим патриотским изјавама‘“, рекао је Вучић и додао да зна свој посао и да га ради у најбољем интересу Србије.

Вучић је казао да ће недвосмислено рећи шта мисли када се буде било близу неког опипљивог решења.

„То мора да буде свеобухватан план који се тиче много тога и не једноставан или упрошћен како неки замишљају“, рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима.

5 коментара

  1. Стојко

    ви немате мандат за то; иначе, Србија се разграничила са Албанијом још далеке 1913. године.

    10
  2. unutrašnji dijalog

    Vučić: HOĆU RAZGRANIČENJE: Misliš na administrativnu granicu prema Kosovu koju je Dačić pretvorio u državnu granicu sa albanskom carinom, da zaokruži teritorijalni integritet Kosova po Briselskom sporazumu kojeg si potpisao (kada je bio premijer, pregovarač u Briselu, ministar policije (angažovao beogradsku žandarmeriju da obezbede granične kontejnere), i predsednik SPS.a (da obezbedi podršku članstva)? – Kaži predsedniče Vučiću konkrertno na koju granicu misliš, nemoj da nas zamajavaš!

    10
    • NASTAVAK: (unutrašnji dijalog)

      RAZGRANIČENJE je regulisano Briselskim sporazumom: Kosovo dobilo državnu granicu sa carinom (integrisanu bivšu administrativnu liniju), potpisali Dačić i Vučić još 2013 god.
      RAZGRANIČENJE na Kosovu ili RAZGRANIČENJE izmedju Srbije i Kosova? Ovo drugo. Vučić uvek daje dvosmislene izjave koje se različito tumače – da prikrije pravi cilj i suštinu svoje izdajničke politike – predaju teritorije Briselskim sporazumom. Naravno da Vučić misli na administrativnu liniju izmedju Srbije i Kosova koju je Dačić uz obezbedjenje beogradske i kosovske žandarmerije do zuba naoružane – pretvorio-izgradio i novu kosovsku granicu i kosovsku carinu, koju hoće u finalizaciji Briselskih pregovora pred svršen čin da prizna i potpiše, zajedno sa statutom rada za večinske srpske opštine koji će dobiti od Hašima Tačija (njihov dogovor), i to će biti KOMPROMIS Srba i Albanaca za normalizaciju odnosa i potpisivanje pravnoobavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji (ulaznica Kosova za UN, Unesko, vojsku…)? …

  3. Ranko Spalević

    ЈА па Ја!
    Ја сам САМ?
    А МИ?

  4. Moze “razgranicenje”…zovnuti sultana Erdogana ,pa pred Putinom i Trampom… po pola,49% Kosova turcima,51% Srbima.
    A kako to ” papir trpi sve” u BIH…pa Orasje moze biti uz Hrvatsku…pa Gorazde ne mora imati put do Feferacije,ali je Federacija…
    Zasto ne moze Gracanica na sever da se spoji sa uzom Srbijom,pa dole Pecka patriharsija sa C.Gorom…Strpce,Gora…gde se i sada viori srpska zastava i uci srpska skola..
    Presevsku dolinu mozemo da menjamo sa Albanijom,da se vratimo na more…
    ZASTO SVI ,I ZAPAD…VOLE KOMUNISTICKE GRANICE,KOJE SU LEGALUZOVALE FASIZAM???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *