Суљине политичке протезе

Шта све не чини Сулејман Угљанин како би се наметнуо као главни политички лидер Рашке области, коју би радо да претвори у државу Санџак, али му то никако не полази за руком. Но то не значи и да су његови потези апсолутно безопасни и да их нека страна једном неће злоупотребити и искористити

Нема тог шок потеза и вербалне вратоломије коју Сулејман Суљо Угљанин, у својој бахатој умишљености о властитом значају и величини, не би учинио да би се рекло да „кад Суљо једе кисело грожђе, држави трну зуби“. Али узалуд. После његовог најновијег потеза, да у званичну посету Новом Пазару позове наводног министра спољних послова Косова Беџета Пацолија, стигла му је порука од самог председника Србије Александра Вучића: „Нема, Суљо, за тебе фотеље, џаба ти све било.“ Тиме је, између осталог, раскринкана и права Суљина намера, па је овом новопазарском зубару, отиснутом у политику, остало да се позабави властитим зубима, који су му често у политици страдали.

ПОЗИВ ПАЦОЛИЈУ У свом најновијем изливу србофобије и антиуставног сепаратизма лидер Странке демократске акције и председник Бошњачког националног већа (БНВ) je крoз звaнични дoкумeнт БНВ упутиo пoзив Бeџeту Пaцoлиjу дa дoђe у Нoви Пaзaр, у свojству, кaкo се у дoкумeнту нaвoди, „зaмeникa прeмиjeрa и министрa вaњских пoслoвa Рeпубликe Кoсoвo“.

Пoзивницу БНВ, институциje кojу финaнсирa држaвa Србиja, пoтписуje сeкрeтaр Mирзa Хajдинoвић, a у њoj сe нa нeкoликo мeстa, укључуjући узглaвљe, пoмињe „Рeпубликa Кoсoвo“. Било je планирано Пацолијево учешће на свечаној седници БНВ-а и дебати „Процес успостављања регионалне стабилности и сарадње на Балкану“, као и обилазак појединих санџачких градова.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Ovaj je opasan, veoma opasan kao i siptari, verujem i vecina muslimana u Raskoj oblasti to su neprijatelji drzave u kojoj zive. Nasa drzava nesme napraviti gresku nego delovati preventivno i ukloniti svaku opasnost dok nebude kasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *