САХРАЊЕН ОЛИВЕР – Теодосије: Био је симбол наше решености да будемо своји на своме

Лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливер Ивановић сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Владика рашко-призренски Теодосије рекао је у говору да је Оливер Ивановић у срцима свих оставио велику празнину.

„Он је био велики човек, храбар и патриота, који се цео живот борио за правду и истину“, рекао је владика Теодосије.

„Његова животна жеља и визија била је да Срби остану и опстану на вековним огњиштима. Никада се није штедео, ни 1999, ни када је међународним представницима сведочио о страдању Срба. Свуда су га с пажњом слушали. За њега је Косово било увек много више од територије и политике. Увек је мислио на унапређење живота обичног човека с обе стране Ибра. Посебно је био везан за Дечане, у којима се родио. Увек је пленио хришћанским оптимизмом. Указивао је на проблеме које треба решити. Посећујући га у притвору, никада нисмо видели очајање, већ веру. Дубоко ће нам свима недостајати, али наша срца данас нису тужна, јер је показао да жртвовање није губитак. Оливер остаје са нама као симбол наше решености да будемо своји на своме“, рекао је владика Теодосије.

Један коментар

  1. Patriotski blok

    Dok Albanci na Kosovu likuju i se vesele… i mrtve Srbe sa Kosova sele!

    SAHRANA velikog lidera kosmetskih Srba Olivera Ivanovica proteklla bez TV prenosa(!). Po cijoj naredbi? To je perfidno omalovazavanje… i drugih prikrivenih ciljeva

    U podne ukljucujem TV da gledam prenos sahrane. Nema ni na jednom rezimskom TV kanalu prenos. Na TV PINK i Heppi konstantno vrte rijaliti program. U 13,oo sati gledam vesti samo na TV Prva (na drugim kanalima nema vesti, a rijaliti vrti na Pink i Heppi: urlanje, svadje, neprirodno ponasanje…). u vestima prikazali samo dvadesetak sekundi sa Oliverove sahrane na Novom groblju, nisu prikazali siri prostor niti pretpostavljen broj okupljenog naroda? Nesto prikrivaju.

    U 15.oo sati ponovo ukljucujem da vidim vesti sa sahrane… Vesti su bile samo na RTS1, samo dvadesetak sekundi prenosa sa sahrane… da li je to moguce… a neka ulicna ubistva na ulicama prenose i po desetak minuta skoro na svim TV kanalima? To je uzasno omalovazavanje i ponizenje lika i dela velikog lidera kosmetskih Srba. nastavak…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *