Компанија НИС објављује резултате конкурса „Заједници заједно“

У оквиру овогодишњег конкурса „Заједници заједно“, компанија НИС подржала је укупно 42 пројекта који ће допринети унапређењу квалитета живота у 11 градова и општина широм Србије. НИС је и ове године издвојио 110,5 милиона динара за подршку пројектима у локалним самоуправама у којима послује.

Резултати конкурса објављени су на веб страници http://zajednicizajedno.nis.eu, као и на сајтовима локалних самоуправа, а рок за реализацију пројеката је 30. јун 2018. године.

Право на учешће имале су све организације цивилног друштва, јавне установе, непрофитне организације из 11 градова и општина у којима НИС послује: Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј. Фокус овогодишњег конкурса  била је подршка капиталним пројектима, приоритетним за општине и градове у којима се програм реализује. Конкурсом је обухваћено пет области: екологија, наука/образовање, јавно здравље, социјална заштита, култура и спорт. У свакој локалној заједници, на основу спроведеног анкетирања грађана и истраживања кључних области за улагање у средини у којој живе, изабране су до три приоритетне области.

Развој заједница у којима НИС послује један је од стратешких приоритета  компаније. И ове године компанија је подржала пројекте чији је главни циљ унапређење рада бројних установа и културних, образовних и спортских институција.

Додатне информације:

Програм „Заједници заједно“  НИС спроводи већ девет година и до сада је подржано преко 900 пројеката који су допринели социјално-економском развоју општина и градова у којима компанија послује. Кроз овај програм подршке локалним заједницама НИС је донирао више од  900 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *