ДА ЛИ СУ ПОКОЉИ (СРБА) „БОГОУГОДНА ДЕЛА“?

ПОВОДОМ НЕДАВНИХ СКРНАВЉЕЊА СРПСКИХ ЦРКАВА У ХРВАТСКОЈ

Идеологија усташтва, на којој је почивала Независна Држава Хрватска, темељи се на највишим вредностима Римокатоличке цркве. На тој идеологији и на тим вредностима стварана је етнички чиста римокатоличка држава, каква је данас Република Хрватска. Већина данашњих Хрвата римокатолика уверена је да је њихова држава створена по божјој вољи чијем стварању су се радовали Исус Крист (Исус Христос) и Блажена девица Марија (Богородица)

Загребачки надбискуп, доктор филозофије и теологије, блажени Алојзије Степинац, који, поред осталог, одређује српско-хрватске односе већ деценијама је светац хрватских римокатолика, преостаје да његово светитељство буде потврђено и у Ватикану. Он је, како је недавно изјавио хрватски кардинал Јосип Бозанић, оријентир у деловању Римокатоличке цркве у Хрватској. Због великих хришћанских дела која је учинио учествујући у стварању и опстајању Независне Државе Хрватске чији је главни симбол Јасеновац, Степинац је, тако верују хрватски римокатолици и њихово свештенство, придружен најближем кругу Исусових следбеника,  што му је обезбедило место на небесима, близу Исусовог престола.

Такво уверење хрватских римокатолика потврђују и најновији догађаји у Хрватској када је оскрнављено више православних цркава. На српској цркви Светих Апостола у Сињу недавно је написан графит са усташким поздравом „За дом спремни“ и усташким знаком изнад кога је нацртан крст (криж) чиме је овај знак сврстан у ред Исусових симбола. С уверењем да су скрнављење, паљење и разарање српских православних цркава хришћански подвизи којима се радују небеса, проваљена су врата у пет православних цркава у дрнишком крају.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Бог све види,Њега неће преварити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *