НАГРАДЕ ПЕЧАТ ВРЕМЕНА ЗА КЊИЖЕВНОСТ И ЗА НАУКУ И ДРУШТВЕНУ ТЕОРИЈУ ЗА 2016. ГОДИНУ

У прошлом броју (469) Печата објавили смо вест о овогодишњим добитницима награде ПЕЧАТ ВРЕМЕНА. За дела објављена у 2016. традиционално Печатово годишње признање за стваралаштво добили су Миломир Степић, за књигу Геополитика – Идеје, теорије, концепције (Институт за политичке студије, Београд, 2016), Лабуд Драгић за роман Кукавичја пилад („Српска књижевна задруга“, Београд, 2016) и Мирослав Максимовић за збирку поезије Бол („Чигоја штампа“, Београд, 2016). У овом броју Печата објављујемо текстове посвећене награђеним делима и њиховим ауторима – образложења два жирија, а из пера њихових председника.
Подсећамо, лауреати признања Печат времена, која је Печат установио 2011. године и која се сада додељују седми пут заредом, проглашени су одлукама донетим на завршним седницама Печатових жирија, одржаним у уторак, 2. маја у Београду.
Награду Печат времена чине Повеља и новчани износ од 500.000 динара.
Према традицији, признање се лауреатима уручује 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког (покровитељ Награде Печат времена). Ове године свечаност ће бити приређена на тај празник у 13 часова у Звездара театру у Београду.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *