Бити спреман, то је све

Жестока политичка конфронтација добила би још веће убрзање, а оружани сукоб на Балкану отпочео би знатно брже када би западне силе биле сигурне да ће га моћи локализовати и да се он неће прелити на остатак Европе. Такође, нису сигурне да би у том ширем оружаном сукобу могле да надвладају, пре свега, Русију. То преливање у шири па и светски сукоб је у прошлом веку било фатално за нестанак Отоманске империје, а затим Аустроугарске, Немачке и Трећег рајха. Балкански народи, а пре свега српски, скупо су плаћали претензије великих сила на нашу територију и више него активно и релевантно учествовали у њиховом војном поразу и државном слому и распаду.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

 1. Avatar
  Србија је Игало

  Као што сте саветовали ратнике пред октобарска дешавања да не иду у ДОС нато асоцјацију, јер ће их изиграти…..што и јесу на њихову муку….

  Слично ће се десити са Црњома Гором, али они то не схватају јер су скуване жабе…

  ———————————————————————-

  Врло могући сценарио за МОНТЕНЕГО!

  Ако НАТО уђе у Монтенегро отпозади, а изгледа да ‘оће,….
  Прво ће да ухвате све Црногорце койи су учествовали у ратним збивањима у бившой Југославии, па ће да их уцењују, а многе ће да осуде, врло могуће!
  После пада братија Милова, а као шлаг на торту или Мили или Мило и Ацо….

  То је класика кад је у питању Западна матрица, само је питање да ли ће то да обаве за две три, или пет шест година кад упадну одпозади у Мнойтенегро.

  А сад Црна Гора тражи да испоручимо грађане Црне Горе у Подгорицу да им суде, задњи случай је Маројевић,…. сутра кад неко побегне од надолазећег НАТО зулума, побећи ће у Србију, и ми онда морамо да радимо јер смо извршили преседан.

  Црногорци су ратовали са Србима у Југосалвийи и ви никад нећете бити нормална чланица пропалог НАТО-а док не очисте кадар као….

  Па изволте, али нема после нисмо знали,…касно!?

  ——

  *ДОДАТАК: А да некажем кад груну игранти, па заједно са муслиманском браћом у Беранама и Бјелом Пољу и Улцињу ,… а са друге стране Језуити кроатски….кад их поклопе са пар десетина хиљада миграната које ће њихов НАТО да организује и БРИНЕ и Сорошеве оргаизације…. оде Монтенегро у антиСрбску творевну, па ће да их деле ко Маћедонију , али на више делова…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *