Почетна / БРОЈ 368 / Лепо је данас бити Србин

Лепо је данас бити Србин

Драгомир Антонић 

Поносан сам што ће српски војници марширати Црвеним тргом. Мило ми је што је Србија на правој страни због мојих предака. Мило ми је због потомака

Нема ништа тајно што неће бити јавно; нити би што сакривено, а да не изађе на видело – записано је пре две хиљаде година (Марко 4,22). Кад бисмо имали неког ко уме да одгонетне винчанско писмо, вероватно бисмо и у њему нашли нешто слично. Заклела се земља рају да се тајне све сазнају – каже народна пословица.

ВИДЕ, АЛ‘ НЕ ВИДЕ Ко не верује у старе записе и народне мудрости, нека чита, а може и да гледа на интернету Асанжа, Сноудена. Ко више воли класичне, штампане новине, довољни су му наслови о томе колико милиона људи дневно прислушкују обавештајне службе. Никад већа понуда разних информација. Довољно је знати слова, користити рачунар и бити прикопчан на интернет. Нема потребе да обилазите кафане, дружите се са „добро обавештеним“ особама, јер је практично све доступно у сопственом дому. Међу информацијама има много и дезинформација, таква су правила игре, али уз мало труда, старог школског градива, књига и здраве памети, упоредним анализама лако се жито може одвојити од кукоља.

Представници власти, нарочито њен женски део задужен за евроунијаћење (гђа Јоксимовић, дама из „ферарија“ и остале дружбенице) ништа не знају о потписивању споразума између Косова и Брисела. Оне ћуте. Оно о чему оне ћуте могло се прочитати на интернету десет дана пре него што су потписи стављени. Никаквих коментара пре потписивања није било. Не знају оне ништа. Виде, ал‘ не виде! Као у народној причи „Царево ново одело“. Можда уживају у призору.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *