15. мај – Двери не признају други круг избора

БЕОГРАД – Покрет Двери затражио је данас од вршитељке дужности председнице Србије Славице Ђукић Дејановић да хитно формира независну државну комисију која би испитала резултате одржаних избора, који су, према оцени тог покрета, покрадени.

Члан руководства Двери Бошко Обрадовић изјавио је на конференцији за новинаре да тај покрет не признаје одржавање другог круга председничких избора док се не утврде прави резултати одржаних избора и најављује одржавање протестног скупа у Београду ако Славица Ђукић Дејановић за 48 часова не одговори на њихов захтев.

Двери велики протест најављују за четвртак, 17. маја, на Платоу испред Филозофског факултета у 18 часова.

“Данас ћемо позвати Славицу Ђукић Дејановић да пре другог круга, који за нас не постоји, формира независну државну комисију да једноставним увидом у записнике и јединствени бирачки списак преиспита резултате избора на којима је опозиција победила гласањем, а режим мисли да је победио бројањем тих гласова”, казао је Обрадовић.

Он је додао да ће Двери до краја ове седмице поднети кривичну пријаву против организоване криминалне групе која је, како је рекао, прекројила вољу грађана.

“Шта се десило са записницима и бирачким материјалом кад су испоручени са бирачких места. Неко је мењао и поништавао гласове, избацивао, штеловао и намештао резултате кроз записнике”, истакао је Обрадовић.

Он је додао да су Двери пет дана пре одржавања избора указивале на могућност изборне крађе, као и на дан избора, јер је, како је навео, великом броју бирача у дијаспори и на Косову и Метохији онемогућено да гласају, а на бирачким списковима је било много мртвих људи.

“Поручујемо режиму да су они дестабилизовали државу, прво Борис Тадић својом оставком на место председника земље зарад страначких интереса, па онда и прекрајањем изборне воље грађана. Подсећам вас да није решена ни давна афера Бодрум и Солун и позивам медије да повежу те афере са изборном крађом”, казао је Обрадовић.

Према његовим речима, представницима Двери није дозвољено што и председнику Савеза војвођанских Мађара Иштвану Пастору, односно да направе службену белешку о томе шта су нашли увидом у записнике, због чега се избори у Суботици понављају.

“Не боримо се ми за наш цензус и спремни смо да прихватимо резултат, али ми не знамо који је наш резултат. Мора да се докаже ко тренутно лаже и да одговара због тога”, рекао је Обрадовић.

Он је оценио и да није случајно што су уважени приговори Либерално-демократске партије у Београду, јер није прешла цензус у главном граду, па се понављају избори на неким бирачким местима.

Извор: Бета, РТВ

5 коментара

  1. 6 Maj je pokraden to znaju i vlast i opozicija.17 Maj biće dan
    koji će pokazati koje vera a ko nevera. Bravo DVERI RADITE ZA
    SRBIJU!!

  2. sasvim ispravno Obradovicu. Ovo nije pitanje cenzusa malih partija i pokreta vec pitanje opstanka drzave Srbije. Samo nezavisna komisija moze ovo da ispita a ako je istina i delic onoga sto su utvrdile i dveri i DSS delimicnim pregledom materijala RIK-a onda je ovo kraj Srbije i njenih institucija, kakvo SUDSTVO, kakav USTAV,kakva DRZAVA. Pa banana republikama nismo ni za crno ispod nokta, SRAMOTA nevidjena!
    Ne samo protest nego opsta pobuna citavog naroda moze da preduhitri definitivno pretvaranje nekadasnje drzave nase Srbije u bednu usa-nato-eu-tadicevsku prciju.

  3. Svaka cast DVERI samo napred.Mislim da je velika steta sto desnica nije u stanju da napravi predizbornu koaliciju koja bi imala najmanje 20%glasova.

  4. Велика је штета што ДСС и СНС не схватају шт су изгубили што нису направили предизборну коалицију са Дверима, и што и данас нападају Двери. Двери су се до сада показале као најдоследније и непоткупљиве. Веома ценим њихову енергију и упорност! Хвала Печату што је почео да објављује саопштења Двери које режим прећуткује.

  5. Šteta je napravljena kada je Koštunica odbacio Nikolića kao
    predsednika parlamenta Srbije 2007 god, opozicija luta traži
    pogrešan put.Samo ujedinjeni možemo pobediti PULENE NATO IMPERIJE. Dali je sad vreme ili i sad smo zakasnili zbog sujeti.
    NATO IMPERIJA ĆE POMOĆI SVOJIM PULENIMA DA UNIŠTE I OVO
    PATRIOTSKE SRBIJE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *