14. мај – ДСС тражи хитну седницу РИК

БЕОГРАД – Демократска странка Србије тражи да се хитно одржи седница Републичке изборне комисије због чињенице да недостаје 20 џакова са изборним материјалом, и да се поново преброје гласови, изјавио је данас портпарол те странке Петар Петковић.

Он је у изјави Тањугу рекао да је неопходно да РИК одмах почне поновно пребројавање гласова. “Пребројавање гласова треба да утврди шта се све од изборног материјала налази у већ допремљеним џаковима, јер има невероватних чињеница да у одређеним записницима ДС С, није добила ниједан глаш, што се потпуно коси са здравим разумом”, рекао је Петковић.

Републичко јавно тужилаштво саопштило је раније данас да није било фалсификовања изборних резултата на бирачком месту у Панчеву, са којег је џак, који су функционери СНС показали као наводни доказ изборне крађе, изнет пошто су сви гласови евидентирани, а записник упућен РИК-у без икаквих измена.

“Оперативним радом дошло се до податка из које су јединице листићи и утврђено је да у материјалу који је предат из Панчева недостају листићи са места 57. Од укупно 16.782 вреће у РИК још није пристигло 20-так, међу којима је и ова из Панчева”, рекао је портпарол Тужилаштва Томо Зорић.

Извор: Танјуг

3 коментара

 1. Avatar

  a zar nije Istvan Pastor, koji je prvi ukazao na izbornu kradju, juce izjavio, kako njegovi (SVM) u RIK-u nisu se pri glasanju vodili istinom (o kradji) – vec oportunitetom ???! … Time, velika senka sumnje o regularnosti izbora – ostaje, kao trajno obelezje ?!

 2. Avatar

  Vlast Tadićeva sve će učiniti da pokrila sakrila od naroda
  države Srbije njenu izdajničku politiku i služenju okupatoru
  Gde se pojavljuje tu je i Ambasador okupacine sile DSS traži
  dali će i drugi oštećeni pomoći!

 3. Avatar

  Ne znam kako ce da prebroje ponovo, kad dzakovi fale. Osim toga oni cuvaju dzakove, tako da sa ponovnim prebrojavanjem dobijaju sansu da ukradu jos mnogo vise.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *