ВУЧИЋЕВА ПОЛИТИКА ОТВАРА ВРАТА У СВЕТУ: Одговорно руководство председника задобило пажњу и поштовање светских лидера

ОГРОМНО поштовање које председник Србије Александар Вучић ужива међу светским политичарима имали смо прилику да видимо приликом његове посете Француској када је приређено низ почасти за нашу државу, али и кроз посету бројних светски лидера који ускоро долазе у Београд.

– Ако погледате резултате посете, сваки Србин би био поносан поготово када видите какве почасти је Србија имала у Француској. Макрон је показао поштовање према нашој земљи и председнику Вучићу. Потписивање споразума о куповини “рафала” не само да се приближавају две земље, већ тиме постају и стартешки партнери – изјавио је министар финансија Синиша Мали и додао да Србија одавно није имала тако добру економију, али ни тако доброг председника, а показатељ тога је управо поштовање које председник Вучић ужива на светској сцени.

Како истиче Синиша Мали, наша земља је, захваљујући одговорном руководству, успела да се суочи са свим глобалним проблемима.

– Ми не живимо у свету који је стабилан и миран, стално се нешто дешава. Са свим глобалним проблемима, наша земља се никад боље није носила – рекао је министар финансија.

Он подсећа да је економија Србије узнапредовала по свим сегментима, што је показатељ да је наша земља пожељно место за нове инвестиције и улагања.

– Потпуна је промена атмосфере када је Србија у питању. Наша земља се показала као кредибилна и сви желе да уложе у њу. Сваки индикатор наше макроекономије је позитиван – изјавио је Мали, а затим се осврнуо на проблеме са којима се сусрећу све водеће светске економије:

– У време највећих изазова питање је где наћи нове изворе раста. Србија је то успела. Наш БДП расте, стопа незапослености је рекордно ниска. Имамо никад веће девизне резерве и резерве злата, стабилан нам је курс. Макрон је питао како нам стоје јавне финансије, а када је председник одговорио, сви су рекли “свака част, волели би да је ситуација таква и код нас”. То нам омогућава да се инвестира још више. Свако обећање је председник Вучић испунио, почев од пензија, минималних зарада, повећања плата.. Замислите како је Србија јака земља. То су снови које сањамо, уз све изазове, свако обећање које смо дали смо испунили. Боље се носимо са свим кризама него други. Када добијемо инвестициони рејтинг то ће бити огромна промена у односу на 2012. годину када смо били на ивици банкрота – рекао је он.

Подсећа да се политика председника Вучића пре свега односи на очување виталних националних интереса и додаје да једино кроз јаку Србију можемо створити за будућност наше деце.

Министар Мали истиче да је овакво руковођење државом од стране председника Србије препознато свуда у свету, а у прилог томе сведочи и однос Александра Вучића са бројним светским лидерима. Управо у вези са тим, очекује се и посета председника Кине Си Ђинпинга, који ће у Европи посетити три државе, а једна од њих биће и Србија.

– Велика част је да такав лидер који долази у три државе Европе, долази у Србију. То показује колико је председникова политика добра и она је та која отвара врата у свету и лидери осталих земаља то виде. Потписаћемо бројне споразуме. Си Ђинпинг је одржао обећање и за железару, РТБ Бор, спасио је радна места људима, Линглонг и остале компаније које су дошле – рекао је он и додао:

– Састанак са Макроном трајао је три сата. Кинески лидер биће никад лепше дочекан у свом животу. Свако обећање које су дали Србији су испунили. Сама његова посета говори о свему томе и колико се поштује политика председника Србије.

(М.Шкорић, В.новости)

Један коментар

  1. Kako da nije? Eto baš u toj zemlji je imao veliku čast da za stogodišnjicu prvog svetskog rata kao predstavnik zemlje pobednice koja je procentualno broju stanovnika pretrpela najveće žrtve, naš vrli predsednik sedeo u trećem redu sa čistačica a i čuvarima. A u prvom redu su sedeli Kurti i Kikinda, pored Putina, Merkelove, Makarona, Trampa itd.Kakvo poštovanje i kakva čast.Ko je bacao cveće pred agresore a pri tom nije imao ni državu je bolje prošao. Ali naš predsednik nije ni trepnuo rekavši: ja se borim za interese Srbije. Bori se tako što je pljunuo na preko milion žrtava svojih sunarodnika koji su dali život za slobodu. Samo on i zna kakvu će podvalu uraditi sa Makronom da obogalje Srpski narod. Nek nam je dragi Bog u pomoći sa njim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *