РУСИЈА ОПЛАКУЈЕ ВИШЕ ОД 60 УБИЈЕНИХ У ТЕРОРИСТИЧКОМ НАПАДУ У МОСКВИ: Потрага за нападачима још траје – Погинуло троје деце

Током јучерашњег терористичког напада у Москви, у тржном центру и концертној дворани “Крокус сити”, према званичним подацима, до сада је погинуло најмање 60 особа, међу којима и троје деце. Рањено је 150 особа, а процењује се да би број жртава у наредним сатима могао да буде још већи.

Руске службе су на терену, повређенима се пружа сва неопходна помоћ, а гашење пожара у тржном центру очекује се да би требало да буде завршено за сат или два.

Светски лидери изразили су жаљење због трагедије и осудили нападе на цивиле, док је Међународна полицијска агенција Интерпол понудила своју помоћ. 

Истрага се наставља. 

 

  • 23. мар 2024 • 08:01

    08:01

    Саучешће патријарха Порфирија

    Патријарх српски Порфирије изразио је саучешће поводом терористичког напада у Москви и поручио да је Српска православна црква уједињена са руским народом у болу и молитви за пострадале.

    Ноћас је васцела Српска православна црква, свештенство, монаштво и сав верни народ уједињен са Вама, поручио је поглавар СПЦ.

  • 07:54

    У болницама 107 особа

    Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је да се у болницама тренутно налази 107 особа. 

     

  • 07:53

    И Авганистан осудио терористички напад

    Министарство спољних послова Авганистана осудило је отварање ватре на цивиле.

  • 07:44

    Испливала фотографија терориста

     

     

  • 07:40

    Редови испред болница: Руси прискачу у помоћ и дају крв за своје суграђане

    Како јављају руски медији, велики број грађана од овог јутра упутио се на различите локације у граду како би добровољно дали крв и помогли онима којима је та помоћ неопходна. 

     

     

  • 07:39

    Шведска осудила напад

    Министарство спољних послова Шведске осудило је терористички напад на цивиле у “Крокус ситију”.

  • 07:37

    Си Ђинпинг изразио саучешће Путину

    Председник Кине Си Ђинпинг изјавио је саучешће председнику Русије Владимиру Путину и осудио терористички напад на северозападу Москве.

  • 07:34

    Како се догодио напад?

    Током напада највероватније су користили и експлозивне направе које су запалиле тржни центар. Гашење ватре трајало је до раних јутарњих сати. Начелник Московске области Андреј Воробјов рекао је да је пожар највећим делом елиминисан. Саопштио је да се кров над салом у “Крокус ситију” урушио и да се наставља са уклањањем рушевина.

    Западни медији као могуће извршиоце именују једну од фракција Исламске државе, али то још није потврђено. Истражни комитет навео је да је и даље “рано рећи шта се догодило са нападачима”. За сада се верује да су успели да побегну из тржног центра после напада и да се за њима трага. Њихов идентитет до сада није потврђен.

    (РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *