Нема еуфорије код њих што излазимо на нове изборе

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности. Пре почетка седнице ГО СНС Београд, Вучић је рекао да смо целе прошле године имали безброј проблема, имајући у виду прогон српског народа на КиМ и притиске у самом Београду.

– Пре свега да се захвалим свима који сте вечерас овде у београдској дворани “Шумице”. Мало сам слушао Ану и ово на крају Милоша, нисам чуо шта је Александар говорио, али хоћу неколико важних речи да вам упутим и да вас замолим. Имали смо проблема због Куртијевог организованог погрома над српским живљем на КиМ, прогона српског живља на КиМ. И за све то време трпели смо стравичне притиске оних који су се правили да то не виде или су то видели али рачунали да је прави тренутак за додатни напад на своју земљу. Није случајно да су се тако умножавали притисци и око наше спољне политике. Те “уведите санкције, те “оградите се од пријатељства са Кином”, “урадите све што тражимо”, ја само не знам шта ће нам држава. Мислите да је довољно да нам пошаљете факс или објавите на свом сајту и тог дана ми морамо сви да се усагласимо са сваком вашом одлуком. Онда су унутар земље почели да говоре, рачунајући “ето њима прилике да се дочекају власти у Београду”. Онда су рекли “тражимо изборе”, ја сам рекао “немогуће, пре само два месеца сте рекли нећемо изборе”. Онда су тражили изборе и прете уколико не распишемо изборе и то на београдском и парламентарном нивоу да ће изаћи на улице, да ће нам ломити кости… Онда кад сам услишио ту молитву, са својим страним пријатељима у резолуцију срамоте европског парламента ставили “Вучић је крив што је расписао изборе супротно вољи народа”, иако су они то од мене тражили. Борили смо се оним што смо радили и што је наш план и програм, што ћемо да направимо до 2027, аутопутевима, Еxпо, научнотехнолошким парковима, већим платама и пензијама. Онда су рекли “не, не, покрали сте изборе”, нису стању људски ни да прихвате свој пораз, они и данас знају да су лагали. Видите по томе што нема еуфорије код њих што излазимо на нове изборе. Савршено им је јасно шта мисле људи у Београду и Србији. Кад смо их ухапсили рекли су “немојте, то су наши студенти”. Јесу то хулигани или ваши студенти? Онда су позвали све оне који мрзе Србију по задатку већ деценију и дуже. Јесте ли некада чули да је било шта лепо рекао о Србији Шенак, Шидер, било ко од њих? Они се воде: “Ми ћемо оне који нас предводе да сакријемо, да се не види да нам је Ђилас вођа, а ви ваше не смете да поставите”. Ево ја кажем “ја уколико ја победим, спреман сам да вам помогнем”. Ја њима предлажем, ако већ не смет Ђиласа да ставите, хајде онако храбро ставите на чело листе лепо Михаел Рот, Шидер, Шенак, а можете на то да додате кога хоћете, и Бодирогу и Топалка, све ћемо да вас победимо заједно, зато што народ хоће оне који ће да се боре за Београд, за људе – рекао је Вучић.

Све време су нам говорите “немојте за њих, они су крезуби другосрбијанци”, да кажете нешто ружно против Александра Вучића, тог секунда и Топалко постаје геније, каже Вучић.

– И да дођу из шуме тог дана биће најбољи на свету и најмодернији само да кажу нешто против мене. Ми њих нећемо да вређамо – поручио је он.- Молим вас, избегавајте било какав сукоб, политичари немојте да бежите од аргументоване дискусије – апеловао је Вучић и додао:

– Ми њих никада нећемо да прогонимо нити да чинимо ишта против њих. Енергија пристојности мора да буде јача од мржње коју они сеју на сваком кораку. Зато од вас тражим максималну енергију, пожртвованост, то је нешто што никад не могу да нам одузму. Хоће да нам укину државу Србију, одузму земљу, да на факс који добијемо одговоримо са “да газде”, а ми нећемо да имамо газде и будемо слуге ником другом осим да служимо свом народу. Много је већа игра. Морамо да почнемо да се поредимо са земљама ЕУ и да покажемо људима шта смо све у стању да урадимо. Да нам деца не иду на школовање у иностранство. Да враћамо све више оних који су научили занате и и отишли, да виде да је добро да живе у својој земљи – нагласио је Вучић.

– Покушали су да нас окрену и против нашег народа у РС. Све су могуће покушали да униште и разоре, све наше вредности, само да би оправдали један обичан пораз. Шта је проблем да пружите руку? Ви ако изгубите ми ћемо да пружимо руку. Ми за разлику од њих никада нећемо да рушимо своју државу. Није проблем да паднете, већ је проблем ако нисте у стању да устанете. Ми ћемо увек да устанемо и да се боримо против најгорих у нашој земљи и не могу да замисле колико је наша упорност велика. Замолио бих вас да на изборе изађете у што је већем фронту.То је важно да би се показало колико нам је значајно јединство. Да се боримо за Београд, за своју Србију коју волимо више од свега. Заборавите на то ко ће колико одборника да има, прекините са расправама и сачувајте их за неко друго време и покушајте да се уједините за један заједнички фронт, за победу у целој Србији. Нама је битно да пронађемо најбоље могуће решење за нашу земљу. Да помогнемо наш народ на КиМ што је више могуће, да истовремено земља напредује и расте, то нису лаки задаци. Ићи ћемо зато у формирање покрета да окупимо све оне људе који до сада нису били чланови наше странке. Ја знам колико вам је данас тешко, колико сте марљиво радили за претходне изборе. Сада вас молим да им покажемо како се бори за своју земљу и свој град, лепо, мирно, са идејама, програмима, плановима, са људима који неће да сеју мржњу против никог другог, који ће на најбољи могући начин да се односе према људима. Притисните руководства општина да разговарају са народом, а не да се завуку у своје канцеларије и причају само са собом. Ово вам је порука обичног народа, ово вам је показао народ колико је задовољан тиме колико о њима бринете. Мислио сам на све вас који само чекате да добијете ташну, машну, секретарицу и заборавите на сваког другог са ким треба да разговарате. Хајде зауставите народ сад ако можете – рекао је он.

– Хвала вам што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите свој народ и своју земљу. Посебно хоћу да се захвалим свим женама захваљујући њима побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зато што су жене биле те које су показивале увек већу одговорност од нас мушкараца. Ако погледате по истраживању, не бисте веровали колико већи проценат жена од мушкараца нама пружа подршку јер оне знају шта је ред, марљивост, шта је држава и не играју се и не стављају то на коцку и зато им хвала – рекао је Вучић.

– Немам никакав лични интерес да учествујем у било каквој београдској кампањи. Имам интерес као грађанин Србије јер бих волео да Београд настави да се развија, а највећи ми је мотив ваша подршка, снага, сваку кућу обиђите. Да их победимо, убедљивије него у децембру. И још јаче, са још већом разликом, да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови, и да им покажемо да Београд јесте космополитски град, поносимо се тиме, али је Београд и Србија, српски град, остао је и биће. Хвала вам за љубав. Нека буде борба непрестана до коначне победе, живео Београд, живела Србија! – поручио је Александар Вучић.

Ана Брнабић захвалила је свим окупљенима на томе што су дошли на овај радни скуп у тако кратком року.

– Хвала вам што сте дошли на овај важан скуп, на овај радни састанак. Идемо поново на изборе, на нове изборе, да победимо убедљивије него у децембру 2023. године. Радили смо напорно у протеклој кампањи. Без обзира што су причали да је Београд њихов и да га више никада нећемо имати, на последњим изборима имали смо око 20 000 гласова више. Е тако су они победили, тако што је за нас гласало 20 000 људи више. Њихов једини циљ је да како тако избаце Вучића из трке, зато ајмо и преко тих 20 000 гласова, да победимо убедљивије – поручила је Брнабић.

Присутнима се обратио и Александар Шапић.

– Избори који неће бити који се тичу само канализације, путева и комуналних ствари, ово ће бити вредносни избори где ће се бирати између два погледа на државу и народ, два погледа на српску нацију, два погледа на економију. Када год смо имали српску управу било је добро и другима. Политика града мора да прати и државну политику. Налазимо се у специфичном моменту, уколико изгубимо Београд питање је шта ће бити и са Србијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *