МОЋНИ ЛОВЦИ ПРИЗЕМЉИЛИ УКРАЈИНСКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО: Руски Су-35с не дозвољавају авионима ВСУ ни да узлете (ВИДЕО)

ЛОВЦИ Су-35С Ваздушно-космичких снага Русије не дозвољавају авионима Оружаних снага Украјине чак ни да узлете са аеродрома у правцу Авдејевке, саопштило је Министарство одбране.

Посаде вишенаменских ловаца Су-35С Ваздушно-космичких снага Руске Федерације даноноћно дежурају у правцу Авдејевке у зони Специјалне војне операције и контролишу ваздушни простор, наводи се у саопштењу.

 

Њихов главни циљ током борбеног дежурства у ваздуху је да патролишу на датом подручју и прикривају акције руских бомбардера и јуришних авиона, као и хеликоптера приликом напада на војне циљеве и опрему Оружаних снага Украјине, појаснили су у Министарству одбране.

-Налазећи се у ваздуху, посаде Су-35С не дају непријатељу прилику чак ни да полети са свог аеродрома, јер ће сваки ваздушни циљ који покуша да полети одмах бити откривен и уништен, напомиње Министарство.

Како је јуче саопштило Министарство одбране, од почетка СВО, уништено је укупно 575 украјинских војних авиона, 267 хеликоптера, 13.862 беспилотне летелице.

(Рт.рс)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *