ВУЧИЋ ЗА РУСКУ АГЕНЦИЈУ ТАСС: Моја реч вреднија од туђег чврстог обећања – нећемо уводити санкције упркос притиску Запада

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за агенцију ТАСС да намерава да задржи независну политику о неувођењу антируских санкција, упркос колосалном притиску Запада.

 -Ми се не бусамо у груди или слично, али као што видите мој одговор ће бити и даље да ћемо се трудити да бранимо своју позицију што је дуже могуће. То смо успели две године. Да ли ћемо то наставити да радимо – не знам, али се надам – истакао је Вучић у интервјуу генералном директору ТАСС Андреју Кондрашову.

Он је навео да је, када је почео сукоб у Украјини, рекао да не зна како ће се догађаји развијати и да је на државном нивоу донета одлука да Србија осуди сукоб, као и сви други, али да је став Србије да не уводи санкције Русији.

– То сам тада рекао јер из сопственог искуства знамо какав је осећај када вам се уведу санкције. Имамо пријатељски народ и било би неправедно тако поступати према руском народу – додао је Вучић.

– Али рекао сам Србима да то не могу да гарантујем јер нисам знао какав ће бити тај притисак у будућности. Нисам хтео да изигравам хероја један, два или три дана, а онда да променим одлуку. Али оно што ја кажем је “Не знам”, а када ја кажем да не знам, моја реч је вреднија од било чијег чврстог обећања – истакао је Вучић.

Један коментар

  1. Јелена

    Какав год да је притисак, Вучићу! Тиме што говориш “Не знам” као да их наговараш да те притисну још мало па ћеш пристати да уђеш у чопор избезумљених, уведеш санкције Русији… и учиниш још много тога штетног.
    Зашто једноставно не кажеш: НАШ ЧВРСТ СТАВ ЈЕ.. ТАКАВ И ТАКАВ. Крај!
    Напротив, у свим твојим изјавама, као реп, вуче се јасно обећање пристанка на све, само уз мало јачи притисак.
    Тако се не ради, мој председниче. Храбар човек се држи својих ставова, без наговештаја спремности да, зачас, полиже оно што је рекао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *