Вучић јасан – Боље да немамо власт него да буде украдена на било који начин

Председник је био гост емисије “Јутро” где говори о важним и актуелним темама. Како је рекао последњи можда најважнији састанак је трајао скоро до поноћи.

– Задовољан сам што смо могли бити тамо присутни – казао је он.

О смрти Наваљног председник је рекао да је то још једна искра у разгорелу ватру.

– Када разговарате све мање се слушају аргументи, а све више је гледања како да се победи непријатељ, а не стварних анализа… Увек је добро када сте присутну. Минхен је апсолутно је гополитички и стратешки самит, али западног света. Био је инцидетнт чак се чуло од неких људи – казао је председник алудирајући на коментаре о Ванг Јиу.

 
 

Како је рако ми као људи волимо да имамо навијачки став и све што нам се допада то прихватамо, а што не допада, безрезервно одбацујемо.

– Када говоримо о притисцима, није питање да неко дође и каже ајде уведи санкције, али да ли ва се у изглед стављају проблеми, могућност да утичете на напредак Србије, да, логично је. Ово са Наваљним је трагично и не желим да улазим у то, нисам истражни орган и толико паметан као сви у свету који све знају… То је посао за политичке аналитичаре није за председника. Да ли ће нам позиција бити тежа, немам никакве сумње. Оно што утиче је напредовање руских снага у Авдејевки, избори у Америци су и овде били тема – казао је Вучић.

Председник је поменуо и презентацију програма за развој Србије.

– О њему морамо да радимо марљиво и тепшко и не смемо да га заборавимо. Економија мора да напредује. Морамо да проналазимо инвеститоре, новац, али да не повећавамо дуг… Све то морате да радите и изградите оно о чему причате. Морате да обезбедите сигурност, стабилност и мир. И колико год сте слушали прича како сам диктатор, има ли Србија санкције од било кога? Упркос томе што нам много тога није наклоњено немамо санкције. Оно што је најважније нисмо увели санкције Русији. Био би шампион демократије, имао бих признање Косова да јесам. На нивоу од три године ми смо 62% укупних инвестиција Западног Балкана – казао је Вучић, те додао да наша економија да би напредовала мора да обезбеди политичку основу.

Како је рекао велику штету јој је наносило то што су против сопстевене земље спроводили хајку људи који у њој живе.

 
 

– У једном дану ЕУ је изгубила 10% популарности… Што сте то радили? Слушајући оне који су мањина и не воле своју земљу. И онда сам за то крив ја. Не, то сте ви урадили. Ја ћу да се борим да вам подигнем популарност – казао је он.

Председник се осврнуо на дешавања у Минхену у моменту када је учесницима саопштена вест да је преминуо Алексеј Наваљни.

– Изашао је председник Летоније, и нека жена је села поред мене, нисам имао појма. Погледао сам беџ, али је био наопачке. Крив сам што нисам знао. Онда је Хојзган рекао да имамос пецијалног госта и да се не напушта скуп. Рекао је да је са нама Јулија Наваљни, и тек тад видим да је то жена која је седила поред мене… Не знам ни шта бих данас урадио после свега. Наравно да ми је жао, и наравно да је обавеза да покажете пијатет. И онда кажу да нисам устао довољно брзо. Како ја сад њима да објасним… Као да је и важно, зашто би им се правдао. Урадио сам све што треба да се изрази пијатет према некоме коме је важна особа преминула. Ја сам човек који не иде тамо да би губио време и да бих узео днвеницу, јер нисам до сада ни једну од 2 хиљаде евра узео. Идем тамо да се борим за своју земљу. Да сам аплаудирао на ‘Путин га је убио’ рекли би да сам га прогласио за убицу – казао је Вучић.

Председник се осврнуо и на српске гранате које су пронађене у Белгороду, те појаснио да је ствар логична и да од те продаје живи 20.000 људи.

 
 

– Ако неко случајно није приметио од Западнх амбасадора, ајде да вам ми покажемо, он се радује тамо. Био сам ужаснут кад сам чуо вест, зато што сам радио. Овде је реч о нечем другом. То је проблем Русије и они нека се баве тиме… Ми имамо проблем, али вратићу се на то. Опет смо имали мали егзодус људи у иностранство, а тек шта ће бити током следећих празника. То показује колико се у Србији боље живи. Нашу авио компанију смо дигли из мртвих. Поносан сам на успехе Ер Србије. Радимо сваки дан да буде боље – казао је Вучић.

Председник је рекао како резултати неће да падну са неба, те да није баш задовољан радом извршне власти.

– Не тражим од њих да сваку суботу и недељу морау да раде. Али тражим да имају мање нерадних дана него обични људи. Морам да кажем да је Ана вредна, али нажалост нисам задовољан понашањем многих. Они не разумеју тежину задатка пред нама. Не разумеју да би то било чудо – казао је Вучић.

Председник је додао да ће то ући у све историјске уџбенике, јер то не можете да избегнете.

– То ће бити у читанкама и уџбеницима јер то никада неће постићи – каже Вучић.

Вучић је поручио да је у Минхену имао састанак са свима који су важни за Србију.

– Када будем знао какво ће решење да буде, обавестићу вас – казао је Вучић о актуелној ситуаицији на КиМ. Додао је и то да ће неко бити позван у Брисел.

– Не бих да замарам људе детаљима. Тражићемо и покушати да нађемо решење, људи не могу да остану гладни и морамо наћи начин да остану на КиМ.

Вучић је о изјавама Рота и осталих опозиционих појединаца поводом прославе Дана државности рекао да му није јасно зашто се увек доведу необразовани да млате рукама, алудирајући на Алексића.

– Кажу да су то диктаторски режими.. Придружио им се Рот, који је са Шидером највећи протагониста Куртија. Међутим када Курти себи подигне споменик, после две године, то је ваљда доказ блискости са идејама Рота и партијом Ђиласа, па је то ваљда доказ врхумца владавине права. Кад већ причају о ватромету, поносам сам на то и на топовску паљбу, са поставком слика Надежде Петровић, гулмцима који су одиграли представе… Јесу ли чули каква је диктатура у САД? Људи се окупе на Тјам Скверу, да гледају оно што смо и ми имали на Кули Београд. Да не причам о Паризу и Лондону, јер то су све познате диктаторске земље. Људи су били поносни на земљу када су видели то све шта смо урадили – казао је Вучић.

Председник је подсетио да сарадња са Кином треба да остане упамћена и да је то нешто што је будућност.

Вучић је поменуо и одликовања.

– Биљана Чекић је одлгулима за Оксара, али га нажалост за ту улогу неће никад добити. Увек ће остатии ‘Дара из Јасеновца’ на понос своје државе. А Павлину су нажалост разапели на мрежама, али она је дивно и храбро дете. По том питању сам браник и громобран и никада нећу бити на страни оних који напдају своју земљу, већ ћу увек стати на страну других – казао је Вучић.

О изјави Алексића да се у Србији деца лече СМС порукама, председник каже да је једна од најружнијих реченица ‘ово само у Србији има’ и то користе за све негативно.

– Ако волиш своју земљу некад јој опрости, прећути. Пронађи више лепих ствари, подржи је. Друга најпокваренија речеица је ‘политички трик’. Попут организовања демонстрација после убиства у Дубони, Малом Орашју и ОШ “Владислав Рибникар”. Много добрих људи имамо, који желе помоћи сваком детету. Од разних удружења група, навијачких група, у нашпој земљи много више лечимо него и у развијенијим земљама. У Србији се ради скрниниг који држава плаћа. Срамота је да то о лечењу говори неко из Г17+ који мисли да је важан. Решио је да објасни како се води политика иако знања нема. Улагања су већа 55 пута у односу на 2012. годину – поменуо је председник.

Вучић каже да се само у Србији, Америци и Немачкој бесплатно лече деца лептири.

– Плаћамо више него било ко. Све лечимо бесплатно – додао је он.

– Србин кад не зна шта ће, он опсује Бога и државу нажалост – каже председник, те истиче да је реч о ноторној лажи опозиције.

Председник каже да је идеја о стварању Покрета за државу и народ, јер однос према држави мора да се промени.

– Морају да разумеју кад иду у Грчку аутопутем, то траје два сата, и људи кажу да то је наш новац. Да јесте, али тај новац је постојао и пре 10 година. Имали смо паре и раније. Дате да не идемо против државе у сваком тренутку да би смо остварили све до 1. децембра 2026. Тада је дан Д, предајемо кључеве он мора да прегледа све и каже јесмо ли псремни за ЕКСПО. Имам и трему и страх… Хоћу ли стићи то све, трка са временом – додао је Вучић.

Председник је коментрисао седницу града Београда.

– Желео сам да разговарам са Несторовићем, они то не желе и не понашају се по мом мишљену довољно одговорно. Понашају се онако како они мисле да је добро. И то је њихов избор.

Како каже потенцијално је проблем шта и као после поновљених буде иста или слична ситуација.

– Има ли то смисла? Па нема… То што причају нема никаквог смисла. Они рачунају да ће боље да прођу, и не знам какве то везе има. Не знам запто би неко гласао после оваквих изјава. Моје питање је, океј прошли сте боље, какве то везе има са грађанима. Ваљда знате да имамо трку са временом за ЕКСПО. Колико сам обавештен имамо већину за Београд. О томе ће ти људи да говоре, не знам хоће ли сутра, али до другог или трећег марта је рок. Што се тиче већине, имамо је, али постоји разлика. Још 2008. сам потписао испред СРС споразум са Дачићем, кад су завршени избори није је имао Ђилас него ми. СРС и СПС су имали једину легитимну већину, и тада је први пут Ђилас покрао грађане – подсетио је Вучић, те истакао да су они направили легалну већину те је честитао “лоповима који су украли вољу грађана”.

Како каже зна да сада постоји легитимна али и легална већина, те да не жели да “будемо лопови као они коју су украли изборну виљу грађана”.

– Нико ме ништа ни не пита. Нико никакав притисак није вршио. Причају о резолуцијама а то никог не интересује осим њих. Суштина је да боље да немамо власт него да буде украдена на било који начин, макар да буде сумња – казао је он.

Предсендник је рекао да ће сачекати март да види да ли постоји легитимна већина, ако не иде се на нове изборе.

– Слушао сам лупетања ових људи шта су услови… – рекао је Вучић о идејама Прогласа, те додао да су захтеви ноторне глупости, данас је све о изборним листама транспарентно.

Председник је посетио и на срамно понашање Ђиласа и Шолака који су чак и на спортским каналима спроводили своју пропаганду против Вучића у време избора.

Како је рекао нико после избора није поднео приговоре, и сви захтеви прогласа се своде на једно “да ни једна листа не сме да се зове Александар Вучић” те да сви занју да је то једини поводо што су се окупили како би написали све те глупсоти.

– Онај стручњак са Правног факултета нека каже грађанима колика су месећна примања у бедној Србији – поручио је председник.

– Нису они види Европски парламент, али њих нико није ништа питао, него су им организовали панел. Било је њих двоје који су их слушали и то је то.

Вучић је подсетио како је Ђилас иако није био на листи, говорио у свим градовима, те како је 2012. водио све листе.

– Они признају да се понашам законито. Онда оду на панел, и кажу ‘ми вам гарантујемо ако скинете Вучића са листе ми ћемо да победимо’. Погледајте то… много више од тог кметског односа и таквих душа, занима ме коме они то гарантују и због чега они то желе. Хвала им на томе што су констатовали да не можете да ме победите. Саткани сте од мржње и никада нисте имали аргументе. Плашим се да су саткани од мржње према земљи, не према мени. Што се тиче стручњака који је ишао у Стразбур и лагао да је говорио тамо, и људи прођу поред Председништва па нису председници – каже Вучић, те додаје да је Шидер корупмирани криминалац.

Председник је подсетио и на Менандеза који је плаћан од стране Албаније те подржавао њихове идеје.

Потом је показана изјава и срамне оптужбе Шидера, које је председник први пут видео.

– Молим им да покажу то што имају… Ја никад никог нисам убио, немам рачун нигде сем ове земље. Сем и Чипуљићу немам нигде ништа друго. Што имам је у овој земљи. Молим их да ми те истраге где се виде да је он нервозан јер мене да уплаши не може. Моја порука њему је да је Србија слободна земља. Нисмо вам дали ни у рату да одлучујете о нама и никада вам то нећемо дати. Имам много пријатеља у ЕУ. Шта очекивати од оних који носе денутсијански дух против сопстевене земље – казао је Вучић, те додао да разуме како му желе смрт. 

Вучић је рекао како је Ђиласу образовање испод просека, али да и даље има образа прича о читању књига.

– Желите ми срмт. Ја сам одавно рекао да је то једини начин да ме победе. Не воле они да раде. Мисле да су урадили нешто када твитују или направе догађај од сат или два. Не разумеју да за земљу морате да живите. Да народ када остане иза паравана жели да заокружи бољу будућност за себе, не за политичаре. Да ли се њима жури па им је моја смрт решење. Човек увек умире два пута. То једној је неважно, а неки имају живот после тога, то су резултати. Колико си школа болница, пруга, путева, наулних центара направио, то је оно по чему ће те памтити људи. Сетићемо се како смо били неправедни према неком Вучићу, Јокићу, Николићу било ком другом – казао је Вучић.

– Моје ‘копрцање’ је јуначко да не признам независно Косово, а њихово понашање бедно. Случајно, најтеже дане сам имао у Гранади после Бањске. И тамо сам, баш у поноћ, са Макроном пио коњак. То нам је био трећи или четврти пут да пијемо коњак. Ето какви су то људи. Да их обавестим, ускоро опет идем код Макрона у Париз. Имаћемо и овде важне госте. А они ће и даље да буду са Шидером и Фон Крамон. Свако своме јату – казао је председник о изајава Владете Јанковића како је Вучићева популарност опала у Међуанродној заједници.

На изјаве које су се могле чути у СБ УН о томе да нису похапшени сви који су одговорни за стравична дешавања која су потресла Србију, председник каже да је ниво убистава данас знатно мањи.

– Да не поверујете да неко тако нешто може да каже. Такви никада неће да подебе у Србији… То би имало катастрофално последице по нашу земљу – каже Вучић.

– Кажу Вучић хоће да нас убије, а ми им пустимо да слободно брчкају ноге пред Скупштином. Они иду тамо да оговарају. Ја њих не помињем нигде. Бавим се напретком своје земље. Као да пријављују учетиљици како сам пријатељ са Путином и Белорусијом. Срећом не гледам то – каже Вучић о изјавама Биљане Стојковић.

На изјаве Поноша, о томе како је Курти боље искористио говор у СБ УН, тачније да је “издоминирао” председник је кратко измешу осталог рекао:

– Види се кога воли и кога подржава.

На спорне изјаве из спортске сфере, од стране Жељка Обрадовића, председник каже да смо увек били мање развијени због односа људи према држави.

– Данас смо међу првима у свему. Нећу у то да улазим, говори о онима који то изговарају. Не морају ови из клуба да журе да се види колико је новца дано, све је транспарентно. Могао сам да се смејем на глупости оних који би требало да су одговорнији. То је још један напад на државу. Причам о разним клубовима. Богом је дано да сте против државе. Када псотигнете успех кажете да је упркос држави. Ништа не би било ни од Партизана ни Звезде да нема државе. Ни један клуб у Европи нема толику подршку колико имају Звезда и Партизан од државе. Директан новац од државе, о Телекому, Нису, преко града, градксог новца, све то јер је држава тражила да буду помогнути. Плаћамо енромне суме новца. По три пута нижој цени добијају халу Арена, излажање у сусртет око пореза, приватнике којима држава кађе да подрже клуб за који и не навијају. Најлакше је да кажу “Вучићу п..деру”. Па сад ћете сви да добијете. То је јер немамо приватне клубове. Не могу они да кажу честитамо спортски, претежно су судије криве, или је то морао неко други да нареди. Све ћу то рећи малом да припреми. Држава је увек најлакша монета за поткусуривање. Најлакше је рећи да су против државе, али је срамота рећи да добијају паре од државе и да је онај други миљеник – казао је Вучић.

Председник је рекао да хоће чисте рачуне и да цела држава види колико новца добијају.

Један коментар

  1. Боље је имати икакву него никакву власт , још боље имати самосталну власт издељену по гранама власти и уз систем одговорности за оно што се чини . Добро би било да власт одговара народу за оно што чини , и да народ са слободом одговара власти на она саопштења која им власт даје преко средстава информације према закону о штампи , на истом месту где се саопштење појавило , уз најаву и једнако уочљиво .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *