УСВОЈЕНА СРАМНА РЕЗОЛУЦИЈА О СРБИЈИ

ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ усвојио је срамну резолуцију о Србији

Посланици Европског парламента у Стразбуру гласали су о резолуцији о локалним и парламентарним изборима у Србији, а којом се тражи и међународна истрага око гласања.

За усвајање резолуције против Србије лобирала је српска опозиција, чији су представници Мариника Тепић, Павле Грбовић, Радомир Лазовић и Небојша Зеленовић боравили у Бриселу, где су на пленарној расправи изнели гомилу неистина на рачун председника Србије Александра Вучића и регуларности избора који су у Србији одржани 17. децембра. 

Подсетимо, за усвајање ове резолуције лобирала је српска опозиција чији су представници Мариника Тепић, Павле Грбовић, Радомир Лазовић и Небојша Зеленовић брже-боље кренули пут Брисела. У својој резолуцији коју покушавају да прогурају изнели су безброј, благо речено, неистина и искривљених чињеница. 

Са друге стране, у нацрту се нигде не помиње скандал који крши сва правила нормалног света, да Србима са КиМ није било дозвољено да гласају. Европски парламент осудио је у резолуцији “несразмерну употребу полицијске силе према протестантима ради изборне преваре”.

У мору бесмислено набацаних, осуђујућих речи упућених српском државном врху и председнику Србије Александру Вучићу, једна тачка посебно се издваја по својој бизарности.

Наиме, у резолуцији ЕП тврди се да је Вучић злоупотребио захтев опозиције за превременим изборима, распустио парламент и заказао превремене изборе?!

Поставља се питање како је захтев опозиције за превременим изборима злоупотребљен, ако је опозиција добила оно што је тражила – ванредне београдске и парламентарне изборе.

Наиме, представници опозиције окупљени под паролом “Србија против насиља”, септембра поршле године поднели су захтев за расписивање ванредних избора.

– Ми, представници парламентарних странака, организатори протеста “Србија против насиља” , захтевамо рапсисивање ванредних београдских и парламентарних избора до краја 2023- године. Више пута сте у јавности поновили да сте спремни за расписивање избора оног тренутка када добијете захтев. Такав захтев сте већ више пута јавно добили од свих из опозиције у парламенту. Овим путем, ми Вам формално упућујемо тај захтев иочекујемо да добијемо одговор што пре и да нас, после консултација са надлежнима , обавестите о томе када би ови избори требало да буду одржани – стоји у захтеву упућеном 11. септембра 2023. године председнику Александру Вучићу, који су потписали представници Демократске странке, Еколошког устанка, Заједно-морамо, Зелено-леви фронт/Не давимо Београд, Народни покрет Србије – Ново лице Србије и Правац Европа (ССП,ПСГ, ПЗП, Слога).

Ова потпуно бесмислена тачка у резолуцији ЕП добија још више на биразности када се узме у обзир да је Зоран Лутовац претио да, уколико Вучић брзо не одговори на захтев и ако парламент не буде распуштен, ће се борити и у парламенту и на улици да се то догоди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *