СРПСКЕ ЛЕКАРЕ И МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ ОДВЕЛИ У ПОЛИЦИЈУ: Наставак терора у Приштини, одузет и санитет са БГ таблицама

ПРИПАДНИЦИ тзв. косовске полиције упали су данас поподне у српску амбуланту у Приштини, у Центру за мир и толеранцију, и из просторија извели групу лекара и медицинског особља који раде по систему Владе Србије и пружају здравствену заштиту преосталим Србима у том граду.

Сви запослени, њих деветоро, су приведени на информативни разговор у полицијску станицу „Центар 1″, а полиција је одузела и санитетско возило београдских ознака.

Према сазнањима “Новости” до сада је саслушано само двоје запослених, саслушање је трајало око три сата, док су преостали још на инфирмативном разговору.За сада нема саопштења из полиције а како су неки албански медији незбанични пренели, полиција сматра да је амбуланта пословала наводно нелегално, јер је у систему Владе Републике Србије.

Такође, на албанским друштвемим мрежама се појављују инфирмације да је полиција упала у протор Невладине организације „Центар за мир и Толеранцију „у којем се налазе просторије амбуланте које су коришћене за наводну шпијунажу, а што је сасвим нелогично јер је у истој згради полицијска станица .Тренутно се полицајци налазе испред зграде, а како сазнајемо испитивање запослених ће трајати до касно у ноћ.

Мада су још нејасне намере полиције, да ли је планирала да изврши претрес просторија и испита људе затечене у њима, или да их затвори и заузме, просторије Центра за мир и толеранцију које је ова невладина организација добила на коришћење од УНМИК-а биле су једино место окупљања педесетак приштинских Срба коих је до 1999 године било више од 40.000.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *