ДОДИК СА ПУТИНОМ У КАЗАЊУ: Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију; Одбијамо да се придружимо санкцијама Запада, нећемо у НАТО

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик састао се са руским председником Владимиром Путином у Казању.

Република Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију. Сарадња Русије са Републиком Српском везана је за различите правце, истакао је председник Руске Федерације Владимир Путин после састанка.

– Захвални смо вам на томе што одржавате односе са Русијом. Радићемо још више на нашим добрим односима и увек сте добродошли у Руску Федерацију – поручио је Путин.

 

Путин се захвалио Додику што је у својству почасног госта стигао на отварање “Игара будућности”.

– Искрено да вам кажем не знам како ће то све изгледати. У сваком случају “Игре будућности” су леп догађај и нама је веома драго да видимо наше пријатеље из Републике Српске – рекао је Путин.

Путин је додао да ће и ова посета делегације Српске и Додика дати допринос међусобној сарадњи.

– И ми ћемо моћи искористити и разматрати билатералне односе у различитим правцима – додао је Путин.

– Одбијамо да се придружимо санкцијана Запада према Русији и нећемо у НАТО, истакао је председник Републике Српске Милорад Додик током састанка са руском председником Владимиром Путином у Казању.

– Потврђујемо добро односе које Српска има и гаји према руској држави и према вама. Оно што ми радимо у садашњим околностима, одбијамо вило какву могућснот да се придружимо санкцијама Запада према Русији – рекао је Додик.

Истакао је да Запад жели да издејствује то сваки дан.

– Поготово без оклевања одбијамо да се придружимо чланству у НАТО – јасан је био Додик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *