Вучић: Свечља може само да сања српску амбасаду у Приштини

 

Председник Србије одговорио је на то што су приштински званичници јуче оборили таблу у Звечану са сликама заслужних Срба и руским председником Владимиром Путином

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да приштински министар Џељаљ Свечља може само да сања српску амбасаду у Приштини и да су то ружни снови, ноћне море.

“Могу само да кажем да је Косово и Метохија у складу са Резолуцијом 1244 УН и Уставом наше земље део Србије, тако је било, тако ће и бити”, рекао је Вучић у Врању.

Он је појаснио да Приштина води силеџијску политику и то уз подршку оних чију подршку не би смела да има.

“Мисли да може да се иживљава над нашим народом. Трпео је наш народ и горе дахије, али не довека. Само полако”, поручио је Вучић.

Како каже, што се тиче Србије, увек ће Београд бити уз свој народ, помагати му колико год може и дати све од себе да сачува мир од “таквих неодговорних типова какав је Курти”.

Додаје да нема додатних информација о дешавањима из Лепосавића где су приштинске власти тражиле да Срби уклоне шатор у којем се прикупљају потписи за нелегитимно изабране албанске градоначелнике.

“Немам додатних информација из Лепосавића, враћам се у Београд и пратићу ситуацију. Замислите велики проблем због шатора у којем се скупљају потписи за смену оних који су добили три посто гласова. Толико од, како сами за себе кажу, ‘најдемократскијој држави’ на свету. Али код њих је све под знацима навода, па чак и то”, рекао је Вучић.

Откривен трећи човек у корупционашком скандалу у врху САД: Албанска мафија и сенатор Менендез
 

Говорећи о сенатору Бобу Менендезу за кога се сазнало да су га Албанци финансирали за лобирање против Србије, Вучић је казао да је он уз лобисту Елиота Енгела Србији годинама, деценијама правио највеће проблеме у америчком Конгресу.

“У међувремену је оптужен за примање мита. Ми смо говорили да је албански плаћеник, али су нам рекли да то није тачно. Сада је откривено да му је чувен бизнисмен, Албанац, давао новац да води проалбанску и антисрпску политику”, рекао је Вучић.

У случај Менендеза, познатом по лобирању за Приштину, нападима на Србију и оптужбама за примање мита од Катара и Египта преко компаније за халал храну, умешан је и један Албанац повезан са албанском мафијом у САД, открио је “Дејли бист”. 

(РТ)

Један коментар

  1. Је ли ово још једно обећање у стилу нећу, не дам па на крају хоћу и дам.
    “Не дам таблице”
    “Не дам Газиводе”
    “Не дам север”
    “Не дам електропривреду”
    Не дам …………………………..?

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *