Велика лаж за велику трагедију

Четврт века од преваре у Рачку

Неистинита тврдња америчког дипломате Вилијама Вокера, известиоца ОЕБС-а, да је српска полиција побила албанске цивиле, а не терористе ОВК, била је повод за НАТО агресију на нашу земљу, током које је погинуло више од 2.500 људи док је неколико хиљада рањено, a направљена је и огромна материјална штета

Управо се (15. јануара) навршило четврт века од оружане акције српске полиције против терориста тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК) у селу Рачак на Косову и Метохији, а коју су западни моћници представили као атак на цивиле па, без одобрења УН, искористили за повод за НАТО агресију на нашу земљу током које је убијено више од 2.500 људи, причињена огромна материјална разарања и остале дуготрајне последице од коришћења муниције са осиромашеним уранијом током 78 дана бесомучних бомбардовања.

Вилијам Вокер

ВОКЕРОВА ЛАЖ Истину о ономе што се догодило у Рачку грубо је прекројио амерички дипломата Вилијам Вокер, у време догађаја у Рачку шеф верификационе мисије ОЕБС-а. Он је игнорисао и стручне налазе истражног судије у случају Рачак Данице Маринковић, којој је и прећено због упорности у доказивању кључних чињеница. А да је та стручна и часна жена била у праву потврдио је, много касније, Хашки суд који је, на суђењу бившем председнику СРЈ Слободану Милошевићу, „Рачак“ избацио из оптужнице. Тај детаљ је био веома важан за оклеветану Србију и представљао је, у суштини, њену победу у замршеном спору.
Касније су се појавили и многи други докази и изјаве који су указивали да Вокерова прича није била тачна, али од тога није било велике вајде. Припадник америчких снага на тзв. Косову Марк Шифанели изјавио је да оно што се догодило у селу Рачак „никада није до краја расветљено“, али и да његова сазнања недвосмислено указују да је до борбе ОВК и српских снага. Вокеров „налаз“ подигао је авионе НАТО-a, а касније је, на миг и уз сагласност чланица те западне војне алијансе, „Косово“ једнострано прогласило независност, што Балкан чини неуралгичним подручјем, односно сценом на којој је извршено грубо кршење међународног права и отимање територије сувереној Србији, чланици УН.

Даница Маринковић, истражни судија у случају Рачак

ОДБРАНА ЛАЖИ И НЕПРАВДЕ Одговорни за бомбардовање СРЈ и стварање фантомске државе „Косово“ и данас оправдавају ту акцију, при чему одбацују и сумње у Вокерову лаж која је покренула ратну машинерију НАТО-а. Сам Вокер, који, иначе пише књигу о Рачку, недавно је љутито критиковао Србију што се још бави давним масакром у том косовском селу и настоји да побије његове тврдње. Прозвао је председника Вучића да је крив за његов лош имиџ и за то што га је знаменити амерички научник и политички активиста Ноам Чомски оптужио за „манипулацију лешевима“.
Вокер је, после масакра у Рачку где је, како сам тврди, био врло прецизан и објективан, више пута боравио на „Косову“ (где је дочекиван као род рођени), али његово верификационо око ниједном није приметило да тамо и данас има људи који страдају, односно да су права и слободе тамошњих Срба веома угрожени. Није, рекло би се, ни чуо да режим Аљбина Куртија у Приштини хапси Србе који изразе сумњу у његово виђење догађаја у Рачку од пре четврт века.
Упркос свему Даница Маринковић каже да никада није касно борити се за истину о Рачку и да јој је сатисфакција што је са својим колегама дошла до истине коју им нико не може одузети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *