Тим лекара из Бањалуке чека одобрење да прегледа Ратка Младића

Из Хага би у наредних 10 дана требало да стигне одговор на молбу да одобре тиму лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске да прегледа генерала Ратка Младића, изјавио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.
„Лекарски тим је спреман да крене у Хаг чим стигне одобрење. У њему су кардиолог, психијатријски форензичар, начелник неурологије и ја“, рекао је Ђајић за Срну и додао да ће он сносити све трошкове авионских карата и смештаја лекарског тима у Хагу.
Ђајић је навео да лекари УКЦ-а већ имају искуства када је реч о посетама и прегледима, подсетивши да је исто учињено и у случају Стојана Жупљанина и Миће Станишића.
 

„Након наше посете њихово здравствено стање се поправило, јер смо им променили терапије“, рекао је Ђајић.

„Драго ми је да су након нашег захтева већ урадили неку интервенцију и уградили пејсмејкер генералу Младићу“, рекао је Ђајић.
Генералов син Дарко Младић рекао је раније Срни да породица чека да им саопште датум те посете за четири лекара из Клиничког центра Бањалука.
„Ми смо поднели сву документацију, чекамо да нам дају датум када могу да дођу. То су четири лекара из Бањалуке. Иду неуролог, кардиолог, пулмолог и још један лекар“, додао је Дарко Младић.

Један коментар

  1. Јелена

    Е, коме је допао српски херој! Да је амерички, био би не само одликован…

    Сећам се: једном сам се руковала са њим, он је мислио да сам у одбору за дочек. Нисам била; само сам хтела да му стегнем руку и честитам му на витештву коју је, као српски војник, показао у најтеже време за опстанак српског народа. У плавом, оштром погледу, прочитала сам и тежину патњи и одлучност да следи свој трновити пут.

    А он, ето, сад чами у казамату за Србе, док његови најближи као и поштоваоци мољакају квази-суд за допуст да му пруже адекватну медицинску помоћ. Што Слободан Милошевић никад није дочекао…
    Желим њему, Србину, свако иоле доступно добро на том злом месту.

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *