СВЕЧЉА ДИВЉА У ЗВЕЧАНУ: Склонио билборд са заслужним Србима и Путином, па запретио – Једини симбол Србије у лажној држави биће њена амбасада

ДВОЈИЦА министара Куртијеве владе Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи изашли су данас на терен да изблиза виде уклањање билборда са фотографијама почасних грађана Звечана.

Свечља је снимак уклањања билборда, на којем су се налазили ликови председника Србије Александра Вучића, српског амбасадора у Вашингтону Марка Ђурића, руског председника Владимира Путина и најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, објавио на својим друштвеним мрежама и том приликом рекао да ће једини симбол Србије на (тзв.) Косову бити њена амбасада у Приштини.

„У Звечану су данас уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви у Републици (*)Косово“, истакао је он.

Како је навео, такозвано Косово је јасно дефинисано због својих „демократских вредности и евроатлантске оријентације, док као институције остаје посвећено закону и реду и примени уставности у сваком делу наше земље“.

„Ови билборди и слике фашиста и агресора попут Владимира Путина и противника наше државе неће наћи место у нашој држави“, написао је Свечља.

На овом билборду, који се налазио на магистралном путу Митровица-Лепосавић, налазили су се почасни грађани општине Звечан. Поред два председника, на билборду су приказани и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, српски амбасадор у САД Марко Ђурић, хуманитарац Милорад Арлов, академик Зоран Кривокапић и политичар Југослав Костић.

(Марија Стевановић, Вечерње новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *