Словачки политичар упозорио ЕУ: Словени би могли да се уједине и сравне са земљом западну Европу

 
У Европском парламенту одржана је још једна дебата о војној помоћи Украјини која је прерасла у вербални окршај између присталица мирног решавања ситуације и „рата до победе“. Међутим, најснажнију реакцију изазвао је европски посланик из Словачке Мирослав Радаковски.
 
Министарка спољних послова Белгије, која тренутно председава у Савету ЕУ, Хаџа Лабиб у општим цртама је објаснила како њена земља види украјински проблем, након чега је дала реч посланицима различитих фракција.
Један број посланика аргументовано се супротставио традиционалним позивима већине европских парламентараца да се „помаже Украјини колико год буде неопходно“ и изјавама о „претњи по Европу у случају пораза Кијева“.
Посланик Европског парламента из Словачке Мирослав Радаковски рекао је да ЕУ не би требало да распирује сукоб у Украјини, него да допринесе мирном решавању конфликта.
 

„Требало би да престанемо да испоручујемо оружје Украјини, да престанемо да подржавамо убиства Словена. Јер ако се ово не заустави, онда ћемо се ми Словени ујединити као браћа – а ја мислим да ћемо се ујединити – и сравнићемо са земљом Западну Европу. Мислим да то нико овде не жели“, рекао је Радаковски.

 

„ЕУ је само пион у игри. Требало би да покренемо мировне преговоре, али без Американаца, и да зауставимо крвопролиће“, рекао је Радаковски.

Такође, представник странке „Алтернатива за Немачку“ рекао је да је бесмислено пружати помоћ Украјини, с обзиром на то да ниједан експерт са кредибилитетом више не верује у њену победу.
 
 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *