И Американци ће да оду: Неће Бондстил постојати док је света и века – шта ће онда Приштина

Пише Тања Трикић

Косовски Албанци треба да имају на уму да како су Американци отишли из Авганистана – тако ће једном и из Бондстила, порука је саговорника Спутњика професора Драгане Митровић и бившег вицепремијера Небојше Човића поводом јасно испољене намере Приштине да настави терор над Србима са КиМ и у 2024.години.

Албанци, истиче Митровићева у новогодишњем издању емисије Свет са Спутњиком, треба да буду свесни да ће и том зулуму доћи крај, да ће њиховом великом ментору и његовој безграничној доминацији такође доћи крај.
„Једном кад се затвори Бондстил, а свакако неће бити отворен до краја света и века, онда ће њихови пријатељи отићи одавде и питање је онда шта ће сви ови зулумћари да раде. Наравно да ће сви одговарати пред законом, а де ће држава Србија која постоји више од хиљаду година постојати и тада“, нема дилему наша саговорница.

 

Американци отишли из Авганистана, отићи ће и са КиМ
Небојша Човић такође саветује Приштини да се сети понашања Американаца у Авганистану, уверен да ће „та сила, ако је уопште сила“ напустити једнога дана и Косово и Метохију.
Он истовремено упозорава на, како каже, несумњиво преварне радње Запада широм света, па и на Балкану: прво стварају жаришта, онда праве споразуме да купе време, па их никад не спроведу.
 
„Узмите Минск 1 и 2, па Блиски исток – колико резолуција и ништа се не поштује. Па наш Бриселски споразум из 2013. где је Србија пуно дала јер је ушла у то искрено. И шта се сад догађа: не важи тај споразум – сад дајте Охридски, па допуну бриселског, па план имплементације, па пут имплементације. Погледајте ту терминологију, плету вам буквално блузу, мрежу“, указује Човић.
Он верује да ће се слична политика наставити и 2024. године:
„Нисам сигуран да ће у 2024. конфликтне и опасне ситуације да се заврше, мислим да ће се отворити још веће. На жалост, мислим да је то перспектива, иако не бих волео да се то обистини. Причам глобално, али и кад је реч о Украјини, Блиском истоку, Балкану. Јер шта ће Курти радити? Па видите шта већ ради – он ће из дана у дан вршити све веће провокације,“ констатује Човић.
 
Срби са КиМ живе у апартхејду
Митровићева скреће пажњу да некад постане неподношљиво слушати каквом су терору изложени људи јужно од Ибра, енклаве: пљачка се српска имовина, Срби хапсе и малтретирају, онемогућава им се да живе нормално, и чак стрепе за безбедност деце кад их шаљу у школу.
Срби на КиМ недвосмислено су изложени апартхејду, слаже се и Човић, али и напомиње да свако, па и ситно попуштање Приштини, помало, као мишеви грицка суверенитет и интегритет Србије – те дај таблице, дај мало ово, мало оно:
 
„Ко прича о повратку 200.000 људи? Ко прича о имовини тих људи? Ко прича о томе да се врати имовина манастиру Дечани? Ко прича о томе да се пусти из затвора преко 70 Срба? Ко прича о судским већима да морају да буду успостављене етничке структуре по тим правилима која су они (Приштина) направили? То је исто технологија – правиш споразум не да га поштујеш него да купиш време, а у том времену да спроведеш некакве своје мрачне циљеве.“
Слично се, подсећа, ради и са Дејтонским споразумом у БиХ који непрестано руше, док се самозвани високи представник Кристијан Шмит понаша као човек који уопште није свестан где се налази и каква су његова овлашћења.
 
Размишљати као Кинези – на дуги рок
На питање о роковима који се постављају Србији да спроведе Охридски споразум, Драгана Митровић примећује да Србија не само да није спремна на то, него је то и противуставно и немогуће за било ког политичког актера у Србији и неприхватљиво за огромну већину наших грађана.
„То што су они прогласили ту подвалу, тај Охридски план који је наводно наш председник усмено прихватио, а онда то сад стављају у поглавље 35, то су све глупости и од тога нема ништа. Ако не важи Бриселски споразум, онда не важи, али има нешто што важи, а то је Резолуција 1244. где се каже да је део наше државе дат УН на чување. То мора да се поштује јер то је међународно право, а УН је још једини глобални систем кога признају све чланице као и Србија која је чланице у пуноћи своје територијалне целовитости“, наглашава Митровићева
Не можемо да се одрекнемо тог дела своје територије и свог народа, а време ће се променити, поручује наша саговорница и позива да, слично Кинезима, размишљамо на дуги рок.
 
„Јер наше је право и наша је правда. Ми никоме не оспоравамо да живи као грађанин Србије на било ком делу наше територије и да поштује њене законе. Али неко ко руши државу Србију, а онда на делу њене територије гради некакве творевине с амбицијама да буду државе у држави и непријатељски оријентисане према Србији – то је неподношљиво. Ми морамо истрајати у најстрашнијем времену, а ови бесмислени рокови, администрације које долазе, пролазе, одлазе… Погледајте шта су урадили код куће и у свету па ће вам бити јасно који су њихови капацитети и домети и колико срећом њихов, иако и даље велики утицај и моћ, ипак нису безгранични и бесконачни. Много тога што они мисле да могу да наметну одавно више не могу“, уверена је Митровићева.
Извор: https://sputnikportal.rs/20240102/i-amerikanci-ce-da-odu-nece-bondstil-postojati-dok-je-sveta-i-veka–sta-ce-onda-pristina-video-1165876165.html

2 коментара

  1. Јелена

    Американци никад неће напустити своју велику базу! Они су дошли да би ту и остали (као што се башкаре у око 800 база по свету) посебно да би били иза леђа Русима, са српског тла (баш згодно, а Шиптари мисле да их Амери воле!). И остаће, а потпрашиће табане тек кад Руси остваре своје праведне циљеве у Украјини. Зато се свима жури: Шиптарима да што више зла нанесу Србима, да очисте све од Срба, а тзв. међународној заједници да дође до што бржег признања Косова од стране Србије – потписаног или непотписаног, пузајућег, свеједно.

    А Вучић (и Дачић) су “искрено” дали Шиптарима све што је њима, на крају, поклонило државу 2013. године. Заузврат нису добили апсолутно ништа! ИСКРЕНО? Према коме искрено? Све надајући се да ће ће остати забележено како је он, Вучић лично, увео Србију у ЕУ? Рекла бих НАИВНО, и НЕСТРУЧНО, да не бих употребила тежу реч. И још увек, за њега, мамац представља обећање уласка у ту посрнулу: у моралном, економском, војном… погледу заједницу, али под условом да призна шиптарску државу на светој српској земљи. Заједницу којој назирем апсолутну немоћ, и крај кад у 2024. години Руси победе у Украјини…. Дотле, само СТРПЉЕЊА, Србијо!
    А Охридски споразум није ни морао да потписује; у документу је уписано и то да усмени пристанак вреди колико и потпис. Вучић ионако стално понавља: “Србија ће учинити све што је обећала!” У замену – за шта? СВЕ, у замену чак и за безвредну ЗСО!
    А шта је то Србија (Вучић) још СВЕ обећала? Ето, слобода вршљања косовских таблица по Србији, која је ступила на снагу 1. јануара, чему се Курти толико, као куче, обрадовао, спада у једно од обећања. Шта је Вучић још обећао? Е, то још не знамо!

    Како је Вучић победио? Грешни народ, бирајући између две могућноси: лоше И ЈОШ ГОРЕ, изабрао је ову, надајући се да ће на Вучића моћи да утиче… некако. Познато је, Нада умире последња!

  2. Tacno je da U.S. nigde i nikad nije napustio baze osim tamo gde moraju da ratuju da bi ostali. Ako u nekom buducem vremenu U.S. prestane da postoji prestace da postoje i te baze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *