Дан Републике Српске: Патријарх Порфирије служи литургију у Бањалуци

Под слоганом “Симбол слободе” данас се наставља програм обележавања 9. јануара – Дана Републике Српске. Патријарх Порфирије у Бањалуци служи свету архијерејску литургију, а у 17 сати на Тргу Крајина биће одржан централни догађај – свечани дефиле.

Након дефилеа у 19 сати биће одржан концерт на централном бањалучком Тргу Крајине, на којем ће наступити регионалне звезде Даница Црногорчевић, Аца Лукас, Мирослав Илић и Баја Мали Книнџа. Председник Републике Српске Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић договорили су синхронизовани ватромет данас у 20 сати у свим градовима Српске и у Београду, а поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.
Девети јануар за Републику Српску је дан победе, симбол и празник слободе
 
Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да је 9. јануар за Републику Српску дан победе, симбол и празник слободе, којег се не може и никада неће одрећи.
“Зато га поносно прослављамо и ове, као и претходних година, а тако ће бити и убудуће! Не из ината према било коме, већ из љубави према Републици Српској”, написала је Цвијановић на друштвеним мрежама. Она је изразила захвалност свима који су у протеклом периоду дали допринос у развоју Републике Српске, било да је реч о онима који су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату или онима који су прошли кроз различите политичке процесе и доносили тешке одлуке.
“Истрајали смо све ово време, истрајаћемо и у будућности”, навела је Цвијановић. Поручила је да ће Српска и у будућности бити стабилна и истрајна.
“Кроз Дан Републике желимо да пожелимо свим нашим грађанима мирну и стабилну Републику Српску, уз наше обећање да ћемо радити да тако буде и у будућности”, поручила је Цвијановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *