Озелењавање Новог Сада за бољу будућност наше деце: „Дунав осигурање“ – након суперћелијске олује порасло интересовање за осигурање имовине и усева

Novi Sad, 5. decembra 2023.- U superæelijskoj oluji u Novom Sadu uništeno je oko 3800 stabala, a Dunav osiguranje doniralo je milion dinara za akciju ozelenjavanja grada sa kojom je zapoèeto danas. Sadnji su priusustvovali direktorke Filijale Dunav Osiguranja u Novom Sadu, Marina Bogunoviæ, gradonaèelnik Novog Sada Milan Ðuriæ. FOTO TANJUG/ GORDANA JOVIÆ ATLAGIÆ/ bs

У суперћелијској олуји која је задесила Нови Сад у само два дана уништено је око 3.800 стабала. То је био повод да се Компанија „Дунав осигурање“ безмало од првог дана укључи у акцију озелењавања. Акција „Садимо сада за будућност Новог Сада” започета је 5. децембра на Бистрици, а трајаће до 2027. године.
Марина Богуновић, директорка Филијале „Дунав осигурање“ у Новом Саду, у име Компаније и свих донатора који су подржали ову акцију истакла је да озелењавање града и учествовање у кампањама овог типа доприноси здравијој будућности нас и наше деце.

– Битно је да као друштво будемо одговорни, јер само тако можемо да изградимо бољу будућности заједнице чији смо стабилан ослонац. „Дунав осигурање“ као друштвено одговорна компанија, у средини у којој послује, настоји да позитивно одговори на потребе појединаца и институција, да материјално и морално пружи подршку свима којима је помоћ неопходна. Србија је претрпела велику материјалну штету током невремена. То је био повод да ми у „Дунав осигурању“ почнемо да перманентно подсећамо и указујемо на важност осигурања, јер је уз полису осигурања лакше санирати настале штете – рекла је Богуновић.

Након суперћелијске олује, по речима Марине Богуновић, порасло је интересовање за пакет осигурања домаћинства „чувар куће“ и осигурање усева.

Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада, захвалио је компанијама донаторима на спремности да се укључе у акцију и тако обезбеде 18 милиона динара.

– Данас крећемо у велику акцију која ће трајати пет година. Ми ћемо у наредних пет година просечно садити преко 4.000 стабала годишње и у том периоду створити далеко зеленији Нови Сад – рекао је Ђурић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *