Једна од најзначајнијих културних манифестација уз подршку НИС-а

У СУСРЕТ 21. БЕОГРАДСКОМ ФЕСТИВАЛУ ИГРЕ

Националној фондацији за игру одржана је конференција за медије у сусрет 21. Београдском фестивалу игре, којом је најављена једна од посебних представа у оквиру фестивала – „Звона и чини“.
Конференцији је присуствовала играчица и глумица Аурелија Тјере, протагонистикиња у овој представи, унука славног Чарлија Чаплина, која ће наступити 22. марта у Југословенском драмском позоришту. Реч је о комаду који је ујединио таленте унуке и Чаплинове ћерке Викторије Чаплин, која потписује режију. Поред њих, публику на фестивалу очекује још много европских и светских звезда, сјајних играча и кореографа. Генерални покровитељ Београдског фестивала игре пету годину заредом биће компанија НИС.
„Радујем се што сам данас овде, имала сам прилику да видим позориште у коjем ћемо наступити. Ово ће бити први пут да гостујемо у Београду, али свакако не и последњи“, рекла је овом приликом Аурелија Тјере.
Конференцији су присуствовали и Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре, Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији и Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу компаније НИС.
„Желим да кажем да заиста обећавамо један прелеп фестивал, који ће донети посебне емоције и бити савршено различит од претходних. Двадесет година је иза нас, ово је 21. фестивал, и треба да надмаши све раније“, рекла је Аја Јунг, док је Деспотовић напоменуо да партнерство компаније НИС са Београдским фестивалом игре није случајно.
„Како је слоган наше компаније ’Будућност на делу’ ми континуирано улажемо не само у одговоран бизнис већ и у подршку заједници, као и пројекте из области културе и подршку младим и талентованим појединцима и то ћемо наставити да чинимо“, рекао је Деспотовић, док је амбасадор Кошар изразио задовољство због дугогодишњег партнерства са Београдским фестивалом игре и због тога што су француске уметничке трупе и француски кореографи заступљени на фестивалу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *