Постигнут договор са синдикатима Поште Србије о престанку обуставе рада

На састанку у Влади Србије постигнут је договор са представницима радника Поште Србије, на основу споразума који су потписали Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и представници синдиката.

Споразумом је договорена исплата једнократне помоћи свим радницима, изузев руководству, у износу од двадесет хиљада динара, најкасније до 25. новембра. Повећање плата, од 1. новембра ове године, свим запосленима у технологији, у износу од 10%. Додатно повећање плата радницима у технологији догодиће се 1. јануара 2024. године и износиће 10%, што чини кумулативно повећање плате у износу од 21% у односу на тренутне зараде у технологији.

Такође, договорено је и увећање зарада свим запосленима у администрацији, изузев руководству, од 10%, почевши од 1. јануара 2024. године.

На састанку је постигнута сагласност да неће бити санкционисања радника због незаконите обуставе рада, за све раднике који испуне договор о престанку обуставе до сутра, 16. новембра у 12 часова. Несанкционисање укључује и исплату дела зараде током трајања обуставе рада, која ће бити исплаћена са следећом платом, заједно са путним трошковима.

Додатно, Влада је сагласна са пријемом додатних радника у технологији и утврђен је обавезан шестомесечни састанак са највишим руководством Владе Србије о пословању, резултатима и радној атмосфери у Пошти Србије. Састанку је присуствовао и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *