ХИТНО ПОТРЕБНА ПОМОЋ СРПСКОМ ГЕНЕРАЛУ: Здравствено стање Ратка Младића веома тешко

ЗДРАВСТВЕНО стање српског генерала Ратка Младића је веома тешко и треба предузети хитне мере како би му се помогло, рекао је његов син Дарко Младић.

– Два од три лекара које смо тражили су га обишли и извештаји су достављени у Хашки трибунал, као и захтеви. Очекујемо у другој половини овог месеца да га још један љекар прегледа. Лечење које тамо има је испод оптималног – рекао је Дарко Младић за АТВ.

Он је навео да је генерал забринут због глобалних дешавања, али и ситуацијом на просторима Балкана, посебно Републици Српској и Србији.

Када је реч о америчким санкцијама руководству Републике Српске и процесу који се води пред Судом БиХ против председника Српске Милорада Додика, Младић је рекао да је то само још један од инструмената који се понављају као некаква фарса.

– Имамо проблем што у једној сложеној држави као БиХ постоје нереални апетити једног дела БиХ, због тога што добијају подршку са стране и одвлаче нас од нормалног решења за суживот које је тако скупо плаћено – рекао је Младић.

Говорећи о захтеву муслиманског члана Председништва БиХ Дениса Бећировића да се архивска грађа Хашког трибунала пребаци у Сарајево, Младић је навео да би она требало да се врати тамо одакле и потиче, да нема потребе да се централизује, већ да буде доступна свима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *