Додик: Марфи мора кући

Председник Републике Српске реаговао је на Марфијево саопштење у којем је рекао да Додик ризикује будућност грађана Републике Српске и подрива Дејтонски споразум.

Још није касно да САД сачувају углед светске силе у очима људи који живе у БиХ, али да би се то десило, амерички амбасадор Мајкл Марфи прво мора да оде кући, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

“Некада је све стајало у један твит. Данас Марфи мора да испише поњаву будалаштина да би отишао задовољан на спавање”, написао је Додик на Иксу, реагујући на Марфијево саопштење у којем је, између осталог, рекао да Додик ризикује будућност грађана Републике Српске и подрива Дејтонски споразум.

Додик је навео да примећује малу разлику у саопштењима.

“Ово данашње необично подсећа на рукопис опозиције у Републици Српској. Раније су Марфијева писанија личила на саопштења СДА. Али ни онда ни сада нису имала везе с реалношћу. Усуђујем се рећи, ни с памећу”, истакао је Додик.

Марфи је раније коментаришући Додикову изјаву да би Срби у овом веку требало да формирају јединствену државу, коју чине Србија, Република Српска и Црна Гора, демократским путем и политичким мерама, а не ратом, рекао да Додик позива на рушење државних граница на Западном Балкану како би се створила јединствена српска држава.

(РТ)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *