АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Украјина ће изгубити половину територије, ако овако настави

УКРАЈИНА би могла да изгуби 50 одсто своје територије након распада украјинских оружаних снага, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу новинару Клејтону Морису.

“Реалност је да је украјинска војска на ивици колапса. Сви то признају. А ако падне, доћи ће до брзог повлачења трупа и празнина коју ће Руси попунити. Ако то ураде, онда те територије највероватније никада неће бити враћене Украјини”, наводи Ритер.

Ситуација на првим линијама фронта је постала катастрофална за Украјинце, остали су без резерви војника и муниције, а руска војска током својих операција елиминише све више њих, додаје он.

Ако неко близак руководству земље не убеди Зеленског да прекине непријатељства, онда би судбина Украјине могла да буде катастрофална, сигуран је Ритер.

“Надам се да људи блиски украјинском председнику имају довољно искрености да му кажу да би, ако настави ову борбу, 20 одсто територија које је изгубио могло да се претвори у 40 или 50”, поручује Ритер.

 

Један коментар

  1. Vaso+Petković

    Ukrajina nije nikada ni postojala kao država dok je Zapad nije preko komunista uspostavio kao administrativnu jedinicu,ciljem da u datim prilikama postane glavni rušitelj Rusije.Sada vidimo koja je to podvala i perfidna neprijateljska aktivnost koja traje vijekovima samo mijenja strategiju i način pokrivanja Rusije.
    Nije problem teritorija već broj poginulih,ranjenih i invalida na obje strane.
    Ista šema je napravljena u Kraljevini Jugoslaviji,stvorene su navodno administrativne jedinice koje će od Zapada biti priznate kao suverene države .
    Dokle god postoje te neprirodne granice i države koje nikada postojale biće tenzija,netrpeljivosti i sukoba.
    Komunističko nasleďe mora se potpuno srušiti da bi se osigurao mir i eliminisala mržnja među narodom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *