Терористички напад у Анкари: Бомбаш самоубица активирао експлозив

Данас је испред зграде Министарства унутрашњих послова Турске у престоници одјекнула јака експлозија. Министар јавља да се један терориста самоубица разнео експлозивом, а други је убијен.

Бомбаш самоубица активирао је данас експлозивну направу испред седишта Министарства унутрашњих послова у турској престоници Анкари.

Турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја  рекао је да је један бомбаш самоубица детонирао експлозивну направу и разнео се, док је други неутралисан.

“Данас у 8 часова ујутру двојица терориста су се довезли аутомобилом испред улазне капије Главне управе безбедности Министарства унутрашњих послова како би се разнели експлозивом. Један од терориста је успео, други је неутралисан”, наводи начелник Министарства унутрашњих послова.

Током инцидента, двојица полицајца су лакше рањена.

Неколико минута пре него што је турски МУП јавио детаље, локални медији су пренели да је недалеко од турског парламента близу зграде Министарства унутрашњих послова Турске дошло до експлозије, након чега су припадници председничке гарде дошли на место експлозије.

Медији јављају да је потом дошло до пуцњаве, а да је читаво подручје  блокирала полиција.

Улице у рејону Кизилај су затворене, а на њих је изашло и председничко обезбеђење, као и контрадиверзионе екипе које покушавају да приђу аутомобилу, јавља дописник “Спутњика” из Анкаре.

Сапери су након напада контролисаном експлозијом неутралисали неколико сумњивих кутија пронађених у аутомобилу који су користили терористи, јавља “Хабер”.

Притом, у подручју напада се ометају сигнали како би се елиминисала могућност даљинске детонације. Полиција моли новинаре да се удаље са места инцидента.

Напад се догодио на дан када је требало да се поново састане турски парламент након летње паузе.

Прошлог новембра, експлозија је потресла прометну пешачку зону у центру највећег града Турске, Истанбула. У експлозији је погинуло осам људи, укључујући двоје деце, а 80 је повређено. Турске власти су за напад окривиле забрањену Курдистанску радничку партију (ПКК). ПКК је негирала било какву умешаност.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *