Дипломатски фаул Алише Кернс: Саосећајност са породицом убијеног косовског полицајца, не и са Србима

Британска посланица изразила је жаљење јер месец дана након догађаја у Бањској нема информација у вези са “улогом Београда”, а нема ни “санкција за Милана Радоичића”.

Посланица парламента Велике Британије Алиша Кернс, као председница Одбора за спољне послове у Скупштини Уједињеног Краљевства наставља да лобира за тзв. Косово, овог пута играјући на карту осећања, тужне експресије лица – посетом ожалошћене породице косовског полицајца Африма Буњака, убијеног у сукобу у Бањској 24. септембра.

“Видела сам оружје и упознала сам породицу Африма Буњака – они заслужују правду”, написала је она на друштвеној мрежи “Икс”.

Британска посланица Кернс истакла је да још увек нема конкретних радњи у вези са улогом Београда у нападу на Бањску.

Не да јој мира ни то што је Милан Радоичић и даље на слободи.

“Прошло је месец дана откако је Радоичић признао кривицу за паравојни напад на ‘Косову’ оружјем које је обезбедио Београд. Ипак, у Србији је остао слободан, а на одговорност није позвана ни Србија”, написала је британска посланица која је у више наврата износила оптужбе на рачун Срба, СПЦ и службе Хитне помоћи.

Да подсетимо, наша јавност први пут је могла да је упозна када је оптужила да СПЦ шверцује оружје возилима Хитне помоћи на северу Косова.

(РТ)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *