БЕОГРАД ДОБИО САВРЕМЕНУ ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ

Обраћање Вучића

Председник Србије Александар Вучић је напочетку цитирао нашог великог нобеловца Иве Андрића.

– Сам себе често питам… Зашто смо толико чекали Прокоп, обилазницу, модерне аеродроме, школе.. да ли се у наше радове умешала вила као из Андрићевог дела. Радови су почели још 70их година. Нема сумње да су сви желели најбоље, и зато желим да им се захвалим. Имали смо довољно храбрости да без обзира на повећани јавни дуг у периоду 2014. остављамо кувајстски новац јер новац улажемо у прокопску станицу. То је био озбиљан новац за нас. Поставио сам себи питање зашто смо то успели а други нису. Не мислим да је постојала огромна разлика у жељи, али могли смо да будемо храбрији јер смо имали подршку анрода. Нисмо морали да чекамо процедуре и да се свађамо са осталима. Могли смо да доносимо храбре одлуке које су Србију вукле напред. То је мени, Ани, Шапићу, Малом, Весићу ис вима другима омогућило да будемо данас овде – казао је Вучић.

Према његовим речима, овде није реч о само београдској железничкој станици, и увек је сматрао да се развијају сва места у Србији…

– Важно је да нам ово буде подстрек за будући рад. Радимо на прузи Ниш – Брестовац, просечна брзина ће бити 120 километара на час. До двеста километара на час ће бити пруга од Новог Сада до Суботице. До краја 2024. имаћете пругу до Суботице – најавио је председник.

Европска унија је дала велике грантове, те се надамо да ћемо их најпаметније искористити, поручио је Вучић.

 
 

– Кренули смо да поново све градимо у новом заносу страсти и љубави за возовима, железницама  али и својом земљом. То нас повезује, повезује градове и села и све људе. Много тога има да се ради у централној Србији. Мислим да су то важне ствари. Требало нам је 12 олимпијских циклуса да отворимо Прокоп. За нас је важнод а се понашамо одговорно у будућности. Да сањамо снове ипрепознајемо шта је будућност. Данас кад ми говоре о Био Фор кампусу, то је за мене шпанксо село. И када причају о вештачкој интелигеницији ја о томе слабо знам, али знам да је то наша будућност. Као што сте видели и на бимовима помоћ за глувонеме то су наши дечаци идевојчлице направиле. То је наша памет направила. У људим Србије је наша највећа снага и будућност! – поручио је Вучић.

Оно што је посебно истакао председник је значај ЕКСПА за целу Србију, где ће с еокупити мног пријатељи Србије и то је изврсна прилика за раст наше земље и да покажемо наш таелнат и малде људе који су фантастични, образовани и припремљени за ново време.

– Страно желим да радимо још брже још више и да донесемо нове резултате нашим грађанима – казао је Вучић, алудирајући на прозивке душебрижника који ће вероватно и сада када је готов овако велики пројекат наћи нешто да негодују.

– Хвала за велику подршку свим људима у Србији. Најважније јеј да имате могућност слободу и храброст да доносите одлуке. За то је важна подршка људи, и ја сам зато грађанима Србије захвалан – казао је Вучић.

Председник Републике Српске, Милорад Додик је поручио да се вечерас ради о великој победи, и како су људи из РС поносни на све што се уради у нашој земљи.

– Поносни смо на ново лице Србије и које је обезбедио председник Вучић са својим тимом. Оне Србије која је по вољи и жељи свог народа – казао је Додик.

Према његовим речима Србији до сада није имала оволику концетрацију напретка и тешко да ће то због глобалних проблема премашити у неко будуће време.

-Важно је да остане окупљена, да се држи Вучића, јер ако је таква онда је и Република Српска сигурна. Многу су председници овде били, до сада сам само имао тапшање по рамену, а када се ради о Вучићу ту се нађе и који милион за нас… Живела Србија и српски народ – казао је Додик.

На почетку церемоније се обратио градоначелник Београда, Александар Шапић, који је истако како има огромну част да буде на отварању историјски важног пројекта за Србију.- Док сам напозицији градоначленика, започетеа су четири пројекта за наш град. Започети су радови на метроу, завршен је прокоп, ускор ће бити отворена нова аутобуска станица и завршена је обилазница коју смо чекали десетине година – казао је Шапић.

Шапић је најавио да ће се већ идуће године кренути у изградњу две велике петље које ће омогућити да саобраћај буде повезан са прокопом, и радимо на идејном решењу да повежемо станицу са центром града, неком врстом пасареле која би омогућила да сви људи који долазе, неће имати проблем паркирања.

– Ако то буде реално, то ће свему дати нову слику. Јер ће људи пешака моћи за неколико минута да дођу у центар и да се спусте до метро станице.

Извор https://www.novosti.rs/c/vesti/dobre-price/1293680/beograd-dobio-savremenu-zeleznicku-stanicu-vucic-vazno-nam-ovo-bude-podstrek-buduci-rad-foto-video

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *