Ракетни напад на штаб Црноморске флоте у Севастопољу, руско МО: Нестао војник

Кијевски режим извршио је данас ракетни напад на град Севастопољ, саопштило је руско Министарство одбране.

“Руски системи противваздушне одбране оборили су пет украјинских ракета и одбили напад. Оштећена је зграда историјског штаба Црноморске флоте. Према доступним информацијама, један војник је погинуо”, прецизирали су из министарства.

Међутим, исту објаву су допунили новом информацијом: “војник није погинуо, нестао је без трага”.

Непријатељ је извршио ракетни удар на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу, написао је раније данас губернатор Севастопоља Михаил Развожајев на свом Телеграм каналу.

“Према прелиминарним информацијама, цивилна инфраструктура око штаба флоте није оштећена. До сада нисмо уочили чак ни једно разбијено стакло. Људи који су се у тренутку напада налазили на улици нису повређени”, нагласио је Развожајев.

Пажња свима! Могућ је још један напад“, додао је Розвожајев непосредно после напада и замолио мештане да не одлазе у центар града и да не напуштају своје зграде.

“На звук сирене, сви који су у близини штаба флоте треба да крену у склоништа”, упозорио је губернатор и поделио на Телеграму детаљно упутство како деловати у случају звучног сигнала “пажња свима” или гласовног упозорења о ваздушној узбуни.

Касније је јавио да је прекинута узбуна за ракетну и ваздушну опасност, али да грађани и даље не би требало да иду у центар града.

Фрагмент ракете је пао у близини позоришта Луначарски, написао је Развожајев на Телеграму и упозорио становнике Севастопоља да у случају да наиђу на делове ракете, не прилазе већ позову надлежне органе. 

“На лице места стигле су све службе хитне помоћи као и представници Министарства за ванредне ситуације (МЧС)”, истакао је губернатор.

Према његовим речима, спремна је и аеромобилна група снага МЧС, сачињена од обучених и опремљених специјалних снага које делују у зони напада тако што користе авијацију и ваздухопловне технологије за решавање најхитнијих задатака, с обзиром да од брзине деловања специјалних служби у критичним ситуацијама зависи много.

Како преносе медији, током ракетног напада на Севастопољ, амерички извиђачки авион “боинг П-8С посејдон” америчке морнарице налазио се у области Црног мора.

Додаје се да ови авиони редовно лете код обала Крима заједно са извиђачким авионима “РК-4 глобал хавк” и авионима за рано упозорење “Е-3А сентри” америчког ратног ваздухопловства.
(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *