КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ ПРЕТРЕСАЈУ СРПСКА ВОЗИЛА: У селу Доња Будрига исписани графити „УЧК“

ПРИЛАЗ Бањској и даље је блокиран од стране косовских специјалаца, док је више патрола тзв. косовске полиције на путу од Косовске Митровице до Звечана, односно Бањске, као и возила Кфора, јавља репортер “Новости” са лица места.

У селу Доња Будрига, у општини Партеш, исписани су графити „УЧК“ на две различите локације, сазнаје Косово онлајн.

Један графит је исписан у близини центра села, а други на излазу. Графити су исписани на асфалту и једном помоћном објекту.

Мештани сумњају да су се непозната лица која су исписала графит кретала из правца Партеша и удаљила се ка оближењем албанском селу Жегра.

У Доњој Будриги живи око 200 српских породица.

Косовски специјалци контролишу прилаз Звечану

Косовски специјалци са дугим цевима контролишу возила на прилазу Звечану, из правца Зубиног Потока.

Хеликоптер надлеће подручје од Бањске ка Лепосавићу

На путу од Бањске ка Лепосавићу, како јавља наш новинар, саобраћај је ређи од уобичајеног. Два возила са по десетак припадника тзв. косовске полиције, стациоинирани су на више пунктова. Тренутно хеликоптер надлеће подручје од Бањске ка Лепосавићу.

Поклоници из Новога Сада, који су се затакли у манастиру Бањска и даље су тамо и очекују да дају изјаве тзв. косовској полицији. На лицу места су и форензичари. По незваничним сазнањима, тела убијених се налазе на Институту за судску медицину у Приштини.

Албанци упали у пошту у Бањској – корисници без услуга

Јавно предузеће “Пошта Србије” саопштило је да је у току претходне ноћи, између 24. и 25. септембра дошло до упада албанских терориста у објекат поште у Бањској, причињена је велика материјална штета, оштећена је имовина и украдена опрема.

– Албански терористи овим вандалским чином, не само да су довели до тога да ће привремено бити обустављено пружање поштанских услуга Бањској, него су – инспирисани неодговорном и опасном политиком Аљбина Куртија свесно и намерно наставили са застрашивањем и уништавањем свега што је српско на Косову и Метохији – као и отежавањем несметаног кретања, рада и свакодневног живота свих оних који се противе неразумној политици привремених органа власти у Приштини – наводи се у саопштењу које је, пре свега, упућено, корисницима општине Звечан, село Бањска, на Косову и Метохији.

Евакуисане жене из Гораждевца

Жене из Гораждевца евакусиане су, у три возила, из хотела у Бањској.

Ходочасници из Новог Сада још у манастиру

Ходочасници из Новог Сада су, како сазнајемо, остали у манастиру, треба да дају изјаву полицији.

Бројне новинарске екипе су на лицу места.

Грађани Митровице и околних средине су у шоку после јучерашњих дешавања. На улицама је веома мало људи.

Нема хлеба у Бањској

Мештани Бањске се жале да нема хлеба, продавнице немају хлеб, јер није дозвољено снабдевање. Због невремена дошло је до прекида снабдевања водом, па поједине куће немају пијаћу воду.

Блокиран прилаз Бањској

Прилаз Бањској и даље је блокиран од стране косовских специјалаца, док је више патрола тзв. косовске полиције на путу од Косовске Митровице до Звечана, односно Бањске, као и возила Кфора, јавља репортер “Новости” са лица.

У возилима су и наоружани припадници Кфора.

На самом скретању за Бањску стоји блиндирано возило тзв. косовске полиције и неколико полицајаца са дугим цевима, док је једно возило на брду изнад пута. Припадници полиције пре 10-ак минута пропустили су три возила у правцу Бањске, која су кренула да евакуишу осам жена из Гораждевца, које су биле у хотелу у Бањској. Како јавља новинар “Новости” са лица места, управо су прошла три блиндирана возила тзв. косовске полиције и два возила Еулекса. Специјалци претресају српско возило.

(Д.З. “Вечерње новости”)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *