ИЗА СТЕФАНА ОСТАЛЕ ТРИ ДЕВОЈЧИЦЕ: У ватреном обрачуну у Бањској убијена најмање четворица Срба

У ВАТРЕНОМ обрачуну са такозваном косовском полицијом у Бањској страдала су најмање четворица наших сународника, а међу њима су Иван М. и Бојан М. из Лепосавића, као и Стефан Н. (31) из Звечана – сазнају “Новости”.

Према нашим информацијама, сви убијени су локални Срби са севера Косова и Метохије, иако се медијска машинерија Аљбина Куртија и његових западних ментора на све могуће начине трудила да повеже званични Београд са недељним крвопролићем, а које је директна последица терора који наш народ проживљава месецима уназад.

Шок, неверица, али пре свега страх, револт и туга због губитака људских живота. Овако се јуче могло описати стање међу Србима на северу због догађаја у Бањској. А до овог насеља у општини Звечан са магистралног пута Митровица-Лепосавић и током јучерашњег дана до поподневних сати улазак није био дозвољен. Осим тзв. косовским специјалцима, који су спорадично са блиндираним возилима одлазили ка насељу са магистрале али и аутомобилима рођака жена из Гораждевца које су биле смештене у хотелу у Рајској Бањи.

 

Прилаз манастиру није био могућ, а припадници тзв. косовске полиције с дугим цевима били су готово на сваком кораку дуж деонице пута од Митровице до Лепосавића.

У самом Лепосавићу, осим испред Општине где Срби четврти месец протестују због једностраних акција и терора који над њима спроводи Куртијев режим, људи готово да се не могу видети на улицама. Буквално само шапатом препричавају да су двојица овдашњих Срба убијена. Имају само речи хвале за Игора М. (50), оца двоје деце, који је возио санитет у КБЦ Косовска Митровица и за млађаног Бојана М.

Жали народ и Стефана Н., сина познатог звечанског привредника.

 – Ово је заиста трагедија, млади животи су одузети због неправде и терора који више нисмо могли да трпимо. А поготову они млади, жељни само да живе слободно, да су своји на своме. Стефан из Звечана је отац троје деце, три малолетне девојчице и из имућне је породице, а у нападу му је рањен и рођени брат – причају нам Звечанци.

Како су се нашли у Бањској, то је питање које ће убијени Срби са собом однети у гроб. Њихова тела су у капели Универзитетског центра у Приштини где ће се радити обдукција.

 – Нико од родбине још нема снаге да оде по њих – каже нам рођака једног од убијених.

Приштински тужилац Наим Абази саопштио је да је пронађено тело још једног Србина, на километар и по од места сукоба и да је идентификација у току. До раних поподневних сати прилаз Бањској није био дозвољен, а како смо сазнали, ходочасници из Новог Сада, који су се у недељу ујутру затекли у манастиру, и даље су били у светињи очекујући да дају изјаве полицији како би наставили пут централне Србије.

 

Прелази Јариње и Брњак и јуче су били затворени за саобраћај из правца централне Србије, док је излаз са Космета био могућ. На самом скретању за Бањску, поред специјалаца РОСУ биле су броје новинарске екипе, очекујући да се омогући одлазак до манастира и самог насеља у којем су, како смо сазнали, истрагу обављали и форензичари из Приштине.

 – Пошто ни камиону са хлебом није био дозвољен долазак до села, остали смо без хлеба – сазнали смо од једног мештанина, који су углавном затворени у својим кућама.

(Д.Зечевић, Новости)

Један коментар

  1. Славко Z

    Цео подухват је изведен наивно и момци (Слава им !) су страдали као глинени голубови.
    Очито су имали у друштву провокатора који је сарађивао са Куртијевим жбирима.
    Иначе побуна становништва у окупираном подручју је легална али мора бити добро
    осмишљена и не мора обавезно бити директног сукоба са шиптарским терористима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *