СРБИЈА ЋЕ ЗАУВЕК БИТИ ЊЕНА ДРУГА КУЋА: Председник Вучић са амбасадорком Чен Бо на опроштајном ручку

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић угостио је на опроштајном ручку амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо.

 

 
На опроштајном ручку са амбасадорком Чен Бо. Присећамо се свих тешких и лепих тренутака током њеног мандата у Србији, анегдота са градилишта, али и брига које смо делили. Евоцирамо бројне успомене са састанака, договора, потписаних споразума и уговора о великим пројектима који су променили лице наше Србије, донели нова радна места и обезбедили сигурност бројним породицама.
У години када обележавамо 10. годишњицу од почетка иницијативе „Појас и пут“, сумирали смо резултате сарадње и пријатељства са Кином, које је постајало још чвршће у временима великих изазова и када нам је ова велика земља помагала да пребродимо и најтеже тренутке. Бескрајно смо захвални амбасадорки Чен Бо на огромном труду који је уложила у јачање пријатељства између Србије и Кине, а посебно председнику Си Ђинпингу који је показао велико поштовање према Србији и отвореност за партнерство и сарадњу, иако смо мала земља.

Чен Бо није само дипломата чије су искуство, посвећеност, неуморни рад и стрпљење оставили неизбрисив печат у нашој земљи. Она је и искрени пријатељ Србије и нашег народа, који је дубоко поштује и чија срца је освојила од првог дана. Србија ће зато увек бити њена друга кућа – написао је председник Вучић на свом званичном Инстаграм профилу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *