НА ОВОМ МЕСТУ ПОГИНУЛО ЈЕ ЧЕТВОРО НАШЕ ДЕЦЕ Вучић: Србија није хтела да дозволи да убијање деце прође некажњено

 

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да му је важно да се на данашњи дан налази на месту где је погинуло 10 људи, од чега четворо деце.

 

Он је то рекао уочи полагања венаца на спомен обележје на Петровачкој цести, а на констатацију новинара да је први председник који је дошао на то место.

Вучић је рекао да му је драго што је у сарадњи са председником Републике Српске на том месту постављен крст како би се означило страдање српског народа.

“Овде се обележава страдање нашег народа”, рекао је он. Додао је да када се погледају бројеви оних који су отишли, јасно је да се ради о систематском протеривању српског народа.

“28 година сам безброј пута помислио на ово место, слушајући како је колона избеглица пролазила овим путем, како су страдали наши људи. Овде је 10 људи убијено, 4 деце, само зато што су Срби. Деца 6, 10, 11 и 13 година. Два пута смо дизали овај спомен крст, први пут је то био дрвени крст, онда су га срушили, онда смо подигли мали алуминијумски крст, онда су га срушили, па смо подигли овај три пута већи. Ми Срби се трудимо да покажемо пијетет према туђим жртвама, али нас немојте терати да заборавимо српску децу, да се одричемо свог огњишта, свог имена и презимена.

“Ово је посебан злочин”, рекао је Вучић. Како је додао, нико 25 или 26 година није хтео да подигне оптужницу, а када је он то урадио, постао је најгори рушитељ мира и стабилности у региону.

“Јер нисам хтео, јер Србија није хтела да дозволи да убијање деце прође некажњено. Мислим да је ово важно”, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *