Туча посланика у тзв. косовској Скупштини: Куртија полили водом

На данашњој седници тзв. косовске Скупштине дошло је до физичког обрачуна између посланика владајућег Самоопредељења и посланика ДПК.

Како преносе приштински медији, до инцидента је дошло током говора премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

До инцидента је дошло у тренутку када је посланик ДПК Мергим Љуштаку пришао Куртију и полио га водом.

У то време, заменик премијера Бесник Бисљими га је ударио флашом воде у лице, пошто су Мурат и Љуштаку почели да се гурају.
Председник Скупштине Гљаук Коњуфца затражио је од полиције да интервенише.
 

 

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири претходно је критиковао Владу због начина управљања ситуацијом на северу земље.

Он је од премијера Аљбина Куртија затражио одговор зашто до сада није послушао савете САД.
 
„Несумњиво, јуче је један од најстрашнијих дана у историји управљања нашом земљом. То је дан када су власт и ову скупштину преплавили страх и бес. Премијеру, јуче сте донели одлуку да се повучете после четири месеца експериментисања. После четири месеца откако сте Косово ставили као најсанкционисанију земљу. После четири месеца угрожавања полицајаца. Изађите и реците зашто сте малтретирали народ и увели санкције. Ваш ауторитет је јуче пао на земљу. Морате да изађете овде и покажете зашто сте рекли не САД, отишли ​​сте у Братиславу и снашли сте се“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *