Огласио се Кфор о оптужбама Лондона о умешаности СПЦ у шверц оружја

Не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између Косова и Србије у православне цркве колима хитне помоћи, речено је из мисије Кфора.

Из Кфора су за Косово онлајн навели да се догађај који је јуче поменула посланица и председница Одбора за спољну политику британског парламента Алиша Кернс односи на 2022. годину, када је Краљевски фусилијски батаљон био ангажован на северу Косова као подршка мисији Кфора.
 
“Наводно илегално присуство оружја пријављено је штабу Кфора, али након даље истраге како би се пронашла потврда за то, нису се појавили докази о томе шта је пријављено. Не постоје докази о наводном шверцу који се вршио преко административне граничне линије између Косова и Србије у православне цркве колима хитне помоћи”, навели су из Кфора.
Истакли су и да ова врста активности припада владавини права, која је у надлежности Косовских безбедносних организација.
Британска посланица и албанска лобисткиња Алиша Кернс јуче је оптужила Српску православну цркву да шверцује оружје на север КиМ. Она је у говору на заседању парламента Велике Британије, навела да се оружје из Србије шверцује колима хитне помоћи и онда истоварује у православне цркве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *