Кофи потврдио речи председника Вучића о разлозима за санкције Вулину

Лук Кофи из Института Хадсон, потврдио је за ВОА јутрошње речи председника Србије Александара Вучића о разлозима санкционисања директора БИА Александра Вулина, а корупција, криминал и дрога свакако нису разлог.

“Знамо за Вулинову блиску везу са Москвом, мислим да је то један од разлога што су се САД одлучиле за примену санкција! Такође, мислим да тајминг није случајан, били смо сведоци непропорционалних критичких изјава америчке Владе према Косову током недавне кризе и због тога је много критика изречено на рачун Вашингтона, да је заузео једностран приступ! Можда је ово покушај администрације да покаже мало више баланса у приступу између (тзв.) Косова и Србије!”

Албански лобиста у Вашингтону Фатон Бислими јавно је признао на Фејсбуку да је он послао писмо државном секретару Сједињених Држава Ентонију Блинкенуа преко ког је тражио да шеф БИА Александар Вулин буде на америчкој црној листи.

Председник покрета „Одговор“ Бобан Богдановић са Косова и Метохије такође је изјавио да су на основу његовог излагања Американци увели санкције Вулину.

– Непобитни докази које сам поднео америчкој администрацији су били довољни за санкције америчког Трезора против директора Агенције за информациону безбедност! Очекујем одлучне кораке од међународне заједнице! – написао је Богдановић на Твитеру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *