PISMA IZ TAMNOG VILAJETA – Zabranjena riječ

Kako su zapadne diplomate, prepoznate kao verni lobisti BiH, na putu da u sudsku praksu vrate delikt mišljenja?

Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca jer bi to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka“, upozorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da to podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune.

KLEČATI PRED SILOM Dodik ne pominje Bošnjake i Hrvate niti pokušava da otrezni narode koji nisu sposobni artikulisati državotvornu ideju i pretočiti je u racionalnu politiku. Time je izbegao rasprave – uvek poželjne- u Sarajevu.
Sloboda umesto kolonije trebalo bi da bude glavni cilj svakog naroda ali u svijetu zapadne hegemonije i kukavičkih politika u BiH – to zvuči kao opasan naum.
„Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, a ako ja razgovaram s nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja“, kaže Dodik.
U Bosni i Hercegovini, najgoroj projekciji države i najuspešnijem primeru kolonijalne prakse, Bošnjaci i Hrvati, imaju drugačije vizije.
Klečati pred silom jedina su politika koju zastupaju u Sarajevu, a odnedavno i Mostaru, u kome je zadnjih dana maja upriličena dodela prestižne, godišnje medijske i političke nagrade „Večernjakov pečat“.
U izboru hrvatske novine na listi najznačajnijih osoba u 2022. godine u BiH našla su se imena trojice međunarodnih diplomata koji su se, kako je rečeno, pokazali kao odlični lobisti BiH – američki ambasador Majkl Marfi, visoki predstavnik Kristijan Šmit i šef delegacije Evropske unije Johan Satler.

DELIKT MIŠLJENJA Zapadne diplomate o kojima je riječ, naravno, nisu nikakvi lobisti koji zastupaju interese BiH već izvršioci njemačkih planova. Planovi su, pak, vezani za pozicioniranje Hrvata u BiH na štetu Bošnjaka, a uz promijenu politike, i bjekstvo, glavom bez obzira, od Republike Srpske, SNSD-a i Milorada Dodika.
Pomoć je stigla i sa terena. Denis Bećirović, u želji da Zapad u BiH predstavi kao jedinog saveznika, i na tom talasu, nakon isteka drugog mandata predsjednika SDP Nermina Nikšića. osvoji tron bivše komunističke partije, zdušno se založio za promovisanje „natofilije“.
Za nastojanje Republike Srpske da ostane slobodna, Zapad krivi Dodika, a budući da po njihovom tumačenju „sloboda nije zapisana u Ustavu“ takve su ideje, smatraju, usmerene na urušavanje ustavnog poretka u BiH. Delikt mišljenja i progon namenjen je svakom ko se izjasni suprotno očekivanjima Vašingtona, Londona ili Berlina. Istovremeno pitanje se sa intelektualnog ili ideološkog prebacuje na krivično-pravno polje.
Delikatan rad zapadnog, političkog-medijskog-vojnog-obavještajnog i finansijskog monstruma fokusiran je na Dodika. Jer, malim narodima, a posebno sirotinji, nisu, stav je Zapada, potrebni, ni sloboda, ni obrazovanje: to je namijenjeno samo zapadnim narodima i njihovim bogatim staležima.

POSLUŠNI IDIOTI U razdoblju složenih geopolitičkih konfrontacija, njima su potrebni poslušni idioti, nikako duh koji neguje Dodik.
Zapravo, Zapad ne cijeni visoku učenost i obrazovanje, svestan da se ono može kupiti i falsifikovati. Televizija svemu daje svoj nemali doprinos, pa se na nekim kanalima, do te mere promoviše bezvrijednost i bezidejnost da čovjek biva prisiljen umuknuti. Ukoliko neko greškom pomene kulturu, zauzvrat će dobiti po nosu pričom o Sorošu i NATO-u.
Slavodobitan je povratak nepismenog u javni prostor. Kada bi takva nasrtljiva, pozapadnjačena figura jednog dana uspjela zagospodariti našim društvom, onda bi se, posledično, svako ljudsko biće moralo smatrati idiotom, čudnim izdankom tog plemena na putu izumiranja, koje još duboko štuje slobodu i govori sa slobodarskim zanosom: kao Dodik.
Zato se ljudima poput Dodika, u svijetu kakav je zamišljen ovaj, u BiH rijetko šta priznaje a ništa ne oprašta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *